Facebooktwitterlinkedinmail

Τώρα που κωφεύεις και λουφάζεις ακούγοντας τις σειρήνες του πολέμου να χτυπούν όλο και ποιο δυνατά από την γείτονα χώρα είναι μάλλον πολύ αργά.

Και είναι αργά και για φόβο και για τρόμο και για λύπη. Η πατρίδα που τόσο καμαρώνεις πως θα υπερασπίζεσαι μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός σου είναι πλέον κομμάτι της παρτίδας που παίζεται μεταξύ φίλων.

Σήμερα ο Πούτιν και ο Ερντογάν οδεύουν προς επικύρωση του Τούρκο-Λιβυκού συμφώνου – μνημονίου. Τούτο σημαίνει σαφέστατα καθώς η πρώτα από όλα μένουμε Ευρώπη Ε.Ε., χάσκει χαριεντιζόμενη, πως Τούρκοι, Αμερικάνοι και Ρώσοι κάνουν όλη την βρώμικη δουλειά. Τούτο σημαίνει πως η υπογραφόμενη συνθήκη της Λοζάνης πλέον και  τυπικά και ουσιαστικά, εφόσον υπογραφή το μνημόνιο Τουρκίας Λιβύης, τάσσεται υπ’ ατμών  και σε καθεστώς  πλήρους αμφισβήτησης.

Άκου Ελληναρά μου πουτσούλα, λεβέντη και καραμπουζουκλή…

Είναι κοινή παραδοχή πλέον άσχετα αν λίγοι το παραδέχονται πως η Ευρώπη έχει χάσει και τα αυγά και τα πασχάλια. Στην κατά τα άλλα φιλική Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν ιδρώνει καν το αυτάκι της για την Ελλαδάρα σου. Μάλλον της είμαστε βάρος κι ένα παιδί κακό και άσχημο που πρέπει να πεταχτεί στον Καιάδα, you know Καιάδας; Έτσι μπράβο λεβέντη μου κι αν δεν καταλαβαίνεις τράβα να μάθεις, να σου πουν.

Άκου Ελληναρά μου πουτσούλα, λεβέντη και καραμπουζουκλή…

Ενώ εσύ περιμένεις διαμεσολαβητική προσπάθεια όσο αφορά τα Ελληνοτουρκικά των Αμερικανών φίλων μας μάθε πως ούτε κι αυτωνών τους καίγεται το αυτάκι τους για την Ελλαδάρα σου.

Άκου Ελληναρά μου πουτσούλα, λεβέντη και καραμπουζουκλή…

Όταν το 1990 έπεφτε το περιβόητο Ανατολικό μπλοκ και βγήκες στους δρόμους να πανηγυρίσεις που επιτέλους ο κομουνιστικός όλεθρος και κίνδυνος απομακρύνονταν οριστικά οι μόνοι που σε στήριξαν όταν ο Τουργκούτ Οζάλ έβγαζε τις φρεγάτες προς γνώση και συμμόρφωση έτρεχες για βοήθεια στο Ζήβκωφ. Τώρα λεβέντη μου που θα τρέξεις;

Άκου Ελληναρά μου πουτσούλα, λεβέντη και καραμπουζουκλή…

Ενώ εσύ κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου περιμένοντας τα αξιόλογα φιλαράκια σου να σε σώσουν από όλα τα δεινά που δεν παραδέχτηκες ακόμη και το Ιράν με επιστολή στην εφημερίδα Καθημερινή το Σάββατο 11-01-2020 (διάβασε στο σύνδεσμο που ακολουθεί όλο το άρθρο όπως δημοσιεύτηκε στην στήλη των αναγνωστών  και έγινε από άπαντες γαργάρα  https://www.kathimerini.gr/1059550/opinion/epikairothta/politikh/grammata-anagnwstwn. Απειλεί πως, εφόσον η χώρα μας διαθέτει Αμερικανικές βάσεις και αν πραγματοποιηθούν επιθέσεις από την πλευρά των Αμερικανών προς την χώρα τους τότε αυτόματα θέτει την χώρα μας μεταξύ των εχθρών της χώρας τους. Τι σημαίνει αυτό; Τίποτα σημαντικό παλικαρά μου απλά ότι θα είσαι στόχος, στόχος εκτεθειμένος απλά επειδή σε ανύποπτο χρόνο διάλεξες πλευρά μια πλευρά που επέλεξε και αυτό έκανε πάντα να εκθέτει όσους γινόταν το δεκανίκι τους και να κλείνει το θέμα απλά με ένα «I´m sorry»!

Αντί η χώρα να σταθεί υπέρμαχος της ειρήνης αποφάσισε να διαλέξει να είναι με εκείνους που είναι υπέρμαχοι των σειρήνων και των κανονιών του πολέμου και το έχουν δείξει ιστορικά με έργα και όχι απλά με απειλές.

Άκου Ελληναρά μου πουτσούλα, λεβέντη και καραμπουζουκλή…

Μπλέξαμε και δεν το πήραμε χαμπάρι έλα όμως που θα μας κάνουν τα γεγονότα να το καταλάβουμε από πρώτο χέρι εγώ εδώ θα είμαι εσύ δεν ξέρω και δεν μας το λες.-

 

Δορυς/Doris, Κατερίνη, 13-01-2020