Facebooktwitterlinkedinmail

Άλλα λέω, άλλα κάνω κι άλλα εννοώ. Και δεν αναφέρομαι στον εξαιρετικό στίχο του Σωκράτη Μάλαμα. ΑΝΕΛ αδέρφια και μετά το χάος. Το μόνο που δεν έχει κάνει ακόμα είναι να κυκλοφορεί με μία εικόνα της Παναγίας και να φωνάζει, «μετανοείτε», o καιρός γαρ εγγύς. Σοκ και δέος λοιπόν, όσο αφορά την πλήρη ανακολουθία λόγων και έργων, του ογκόλιθου και υπερήφανου Ελληναρά, Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Άλλα έλεγε, για το Μακεδονικό κι άλλα έκανε. Άλλα έλεγε για τα μνημόνια κι άλλα ψήφισε, άλλα έλεγε για το ΦΠΑ στα νησιά και άλλα ψήφισε, άλλα έλεγε για τους πλειστηριασμούς και άλλα ενέκρινε καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα. Παραβλέποντας τον στιχουργό, που έχει αποφανθεί, «τζάμπα σωστός με στανιό», πάμε στη ουσία του θέματος.

Από που κι ως που η απαίτηση, η έστω η προσδοκία, ο εν λόγω Καμμένος να τηρεί το λόγο του και τις δεσμεύσεις του; Τον κόβει κανείς για σοβαρό; Ότι, μετράει τις κουβέντες του; Ότι προσέχει τι λέει και δεν πρόκειται περί ενός παπαγάλου, ενός σαχλαμαράκια.

Από που κι ως που η έκπληξη και ο αιφνιδιασμός, ότι άλλα έλεγε κι άλλα ψήφισε. Αν ήταν να κάνει αυτά που έλεγε και λέει, δεν θα ασκούσε το επάγγελμα της πολιτικής. Κάτι άλλο θα είχε βρει για να βγάζει το ψωμί του. Θα είχε γίνει γιατρός. Θα είχε γίνει μηχανικός. Όταν χτίζεις σπίτια, δεν έχεις κανένα λόγο να λες ψέματα. Θα είχε γίνει μανάβης ή ταξιτζής. Είναι ποτέ δυνατόν, ένας που λέει την αλήθεια να πάει να γίνει υπουργός; Αντιθέτως. Ένας που βάζει μπροστά τη Παναγία, για να σου κλέψει τη ψήφο, ορίζει εξ αρχής με ποιόν έχεις να κάνεις. Δεν κρύβεται. Ένας που χτίζει καριέρα στο τρίπτυχο πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, σου λέει με τη μία, πως είναι παπατζής. Λεβέντη μου εσύ είσαι ο αφελής, που τον παίζεις, που επιτρέπεις να σε κοροϊδεύει, εσύ είσαι το κορόιδο που τον πιστεύεις.

Ακόμη και η  Ελένη Λουκά, πέρα από τα δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας που της αναλογούν, δεν σου ζήτησε ποτέ την ψήφο. Δεν έγινε αρχηγός κόμματος. Δεν έβαλε μπροστά τη Παναγιά όπως ο Καμμένος για να γίνει υπουργός. Το ψώνιο άλλωστε ποτέ δεν έβλαψε κανέναν και ποτέ δεν ήταν εμπόδιο ή τροχοπέδη στην κοινωνία, σε αντίθεση με τους καιροσκόπους και τους φαύλους πολιτικούς εσύ, κορόιδο Έλληνα, γελάς με τη Λουκά αλλά πιστεύεις και ψηφίζεις τον Καμμένο.

Ο Καμμένος δείχνει ξεκάθαρα ποιος είναι. Το φωνάζει με το να σταυρώνει τα αεροπλάνα, με το να ψέλνει σε ζωντανή σύνδεση, με το να παριστάνει τον μαχαλόμαγκα του πολιτικού σκηνικού μας. Δεν ήταν ανάγκη, να φτάσουμε στην συμφωνία για το Μακεδονικό για να αποκαλυφτεί ο Καμμένος. Η καθημερινότητά του, ως Υπουργός είναι η απόδειξη του τι πρεσβεύει. Ο  άνθρωπος είπε ότι «η Παναγία είναι αρχηγός του στρατού, της αεροπορίας και του ναυτικού». Θέλεις και άλλο, για να πάρεις χαμπάρι ότι μας κοροϊδεύει; Ότι μας δουλεύει ψιλό γαζί; Ούτε ο Άγγελος Αναστασιάδης, δεν τόλμησε να δώσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στη Παναγιά. Από τον σκοταδισμό και τον Μεσαίωνα, ο Καμμένος μας προσγείωσε στο Δελφινάρειο: «Βγαίνουμε από την οικονομική κρίση. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα παραγωγό φυσικού αερίου και αργότερα και πετρελαίου. Αυτό συμβαίνει γιατί κράτησαν γερά οι ένοπλές μας Δυνάμεις και το πολεμικό μας Ναυτικό. Είμαστε σε μία στιγμή της ιστορίας του έθνους που η πατρίδα μεγαλώνει. Πολύ σύντομα θα επεκταθούν τα χωρικά μας ύδατα με την επέκταση του ΑΟΖ».

Και οι επιθεωρήσεις και η σάτιρα έχουν τα όριά τους. Όταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας λέει «κράτησαν οι ένοπλες δυνάμεις», τι εννοεί; Έγινε κανένας πόλεμος και δεν το πήραμε χαμπάρι; Πως προκύπτει ότι «η πατρίδα μεγαλώνει»; Κάναμε κανένα πόλεμο και τον κερδίσαμε; Που πουλάνε φτηνό ελληνικό φυσικό αέριο, να πάμε να αγοράσουμε κι εμείς; Η μπουρδολογία σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια.

Τα έχουμε ξαναπεί, πολλές φορές, ποτέ δεν φταίει ο ψεύτης, πάντα φταίει αυτός που τον ακούει και τον πιστεύει και στην προκειμένη περίπτωση τον ψηφίζει κι από πάνω. Σαφώς και δεν φταίει ο Καμμένος. Οι λακαμάδες οι Έλληνες τον έστειλαν στη Βουλή. Διακόσιες χιλιάδες ψηφοφόροι, τον ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές. Διακόσιες χιλιάδες, πρόβατα που πιάστηκαν κορόιδα, που ζουν ανάμεσά μας και αποφασίζουν για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

ΘΟΔΩΡΟΣ ΨΑΛΙΔΑΣ