Η ένσταση που έστειλε ο Πιερικός στην ΕΠΟ για τον αγώνα με τον Απόλλων Μακρυχωρίου, όπως και αναγκάστηκε να πράξει εφόσον ο αγώνας δεν έπρεπε να διεξαχθεί ελλείψει συγκεκριμένων εγγράφων αλλά και αστυνομικής δύναμης.

Η ΕΝΣΤΑΣΗ

Ενώπιον της Επιτροπής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

ΕΝΣΤΑΣΗ

Του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Σ.Φ.Κ. Πιερικός», που εδρεύει στην Κατερίνη,  όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

ΚΑΤΑ

Του κύρους του ποδοσφαιρικού αγώνα που διεξήχθη την 30η Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Κυριακή και ώρα 16 μ.μ. στο Δημοτικό Γήπεδο Σοφάδων Νομού Καρδίτσας, μεταξύ των ομάδων Απόλλων Μακρυχωρίου – Σ.Φ.Κ. Πιερικός για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Κατερίνη, 02-10-2018

………………………………………………

 Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 στο γήπεδο των Σοφάδων διεξήχθη το ποδοσφαιρικό παιχνίδι ανάμεσα στoν Απόλλων Μακρυχωρίου και τον Σ.Φ.Κ. Πιερικό.

Ο νομικός σύμβουλος του Σ.Φ.Κ Πιερικός κ. Ανδρέας Ρουμελιώτης με τον υπεύθυνο κ. Βασίλη Δαδάκο προσήλθαν πριν την έναρξη του παιχνιδιού και ώρα 15.45 μ.μ. στα γραφεία διαιτητών παρουσία του διαιτητή κ. Λαθύρη και των βοηθών κ. Καλύβα και Λιτοσελίτη του συνδέσμου Φθιώτιδας , και του παρατηρητή του ποδοσφαιρικού αγώνα και ζήτησαν μεταξύ άλλων την άδεια διεξαγωγής του παιχνιδιού με τον αντίστοιχο αριθμό πρωτοκόλλου από την κατά τόπου αρμοδιότητα Νομαρχία και διαπίστωσαν όλοι  ότι αυτή δεν υπήρχε. Μάλιστα η τυπικά γηπεδούχος ομάδα δια του εκπροσώπου της δήλωσε ότι δε γνώριζε για την αναγκαιότητα του εγγράφου τούτου και ότι δεν κατέθεσαν την εν λόγω αίτηση στην Νομαρχία στα μέσα της εβδομάδας ως όφειλαν.

Έγινε έρευνα από το νομικό επιτελείο του Πιερικού στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ πριν την έναρξη του αγώνα και δεν υπήρξε πράγματι προσκομιζόμενη πρωτοκολλημένη άδεια διεξαγωγής.
Όταν ο κ. Ρουμελιώτης ζήτησε να του υποδειχθεί η συγκεκριμένη άδεια, παρουσία των βοηθών και του παρατηρητή , ο κ. Λαθύρης του συνδέσμου Φθιώτιδας δήλωσε ότι δεν υπάρχει κατατιθεμένο το συγκεκριμένο έγγραφο.

Η γηπεδούχος ομάδα παρουσίασε μόνο το έγγραφο του παραχωρητηρίου γηπέδου. Ο νομικός σύμβουλος κ. Ρουμελιώτης ζήτησε να κατατεθεί ένσταση στο φύλλο αγώνα και ο κ. Λαθύρης με τους βοηθούς του, δήλωσαν ότι δεν ήταν υπεύθυνοι για την παρουσία του συγκεκριμένου εγγράφου, και ως εκ τούτου ξεκίνησε το παιχνίδι μη νόμιμα , αφού αποτέλεσμα όλων των προαναφερομένων ήταν να μην υπάρχει παρουσία αστυνομικών οργάνων κατά την έναρξη του παιχνιδιού. Αστυνομική παρουσία δεν υπήρχε πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Αυτό επιβεβαιώνετε περίτρανα από την από 02-10-2018 και με αριθ. πρωτ. 1016/102/3-α προσκομιζόμενη και επικαλούμενη βεβαίωση του Α.Τ. Σοφάδων Νομού Καρδίτσας κατόπιν σχετικής αίτησης της διοίκησης του Σ.Φ.Κ. Πιερικός.

Ως εκ τούτου και χωρίς την παρουσία αστυνομικών οργάνων ξεκίνησε παράτυπα ο ποδοσφαιρικός αγώνας, και αφού μάλιστα δεν δέχτηκε ο διαιτητής και παρατηρητής την ένσταση της ομάδας μας σχετικά με την έλλειψη της άδειας νόμιμης λειτουργίας του παιχνιδιού.

Στο ημίχρονο του αγώνα ο νομικός σύμβουλος κ. Ρουμελιώτης εισήλθε εκ νέου στα γραφεία των διαιτητών με συνοδεία του κ. Δαδάκου, γενικού αρχηγού της ομάδας, για να υποβάλει ένσταση μη νόμιμης διεξαγωγής του αγώνα και με ειρωνικό ύφος ο κ. Λαθύρης και οι επόπτες μας ανέφεραν αυτολεξεί «ήρθατε σήμερα να παίξετε ή για να κάνετε ενστάσεις» !!!! δηλώνοντας ότι δεν ήταν αρμόδιοι για να πάρουν την ένσταση στο φύλλο αγώνα.

Μετά το τέλος του αγώνα όπου για την ιστορία έληξε 1-0 υπέρ της γηπεδούχου, όπου πέρα της ατυχίας της ομάδας μας με δύο δοκάρια υπήρξε και ακύρωση εσφαλμένως ως offside κανονικό γκολ της ομάδας μας προσήλθε εκ νέου η διοίκηση του ΣΦΚ Πιερικός για να υποβάλλει την εν λόγω ένσταση, πλην όμως ο διαιτητής με τους επόπτες δήλωσαν ότι δεν μπορεί να υποβληθεί η συγκεκριμένη ένσταση στο φύλλο αγώνα και δεν θα την δέχονταν εμμένοντας στην αρχική τους θέση, ως εκ τούτου υπογράφηκε το φύλλο του αγώνα εκ μέρους μας επιφυλασσόμενοι κάθε νομίμου ενέργειάς μας.

Η διοίκηση της ΣΦΚ Πιερικός προσήλθε λοιπόν στα γραφεία των διαιτητών νόμιμα πριν την έναρξη, στο ημίχρονο και μετά την λήξη του αγώνα για να υποβάλλει την σχετική ένσταση περί αντικανονικής διεξαγωγής του αγώνα, πλην όμως δεν έγινε αυτή δεκτή από τους διαιτητές και τον παρατηρητή.

Μάλιστα στο ημίχρονο ως εξαίφνης παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο γήπεδο δύο αστυνομικά όργανα, τα οποία δήλωσαν ψευδώς ότι ήταν εκεί από την αρχή του αγώνα, πλην όμως είναι βέβαιον ότι προσήλθαν μετέπειτα κατόπιν τηλεφωνικής παραγγελίας των γηπεδούχων. Τα αστυνομικά όργανα λοιπόν ενήργησαν χωρίς καμία νόμιμη δικαιοδοσία από το Α.Τ. Σοφάδων Νομού Καρδίτσας, που ως προαναφέραμε κατόπιν σχετικής αιτήσεώς μας, μας διαβεβαίωσαν ότι δεν έλαβαν καμία Νομαρχιακή πράξη άδειας διεξαγωγής αγώνα και φυσικά καμία ενημέρωση σχετικά με το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Μετά το τέλος του αγώνα εξαίφνης μας υπέδειξαν ένα έγγραφο που δείχνει να είναι η άδεια διεξαγωγής του παιχνιδιού, το οποίο όπως δήλωσε ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν το είχε δει πριν την έναρξη !!! , έγινε εκ νέου έλεγχος στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και από νομικό επιτελείο στην Κατερίνη, που όμως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει το συγκεκριμένο έγγραφο, πολύ περισσότερο με πρωτόκολλο προ 48 ωρών και ούτε περάστηκε στην ΑΔΑ.

Την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018 και ώρα 13.35 μ.μ. εντοπίσαμε ότι εκ των υστέρων πέρασε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ η άδεια συμμετοχής του συγκεκριμένου παιχνιδιού και μάλιστα με αριθμό πρωτοκόλλου ημερομηνίας 28ης Σεπτεμβρίου 2018 !!! Είναι δεδομένο ότι με ενέργειες παράνομες και παράτυπες εκ των υστέρων η κατά τόπο Νομαρχία ενήργησε ώστε να παρέχουν το συγκεκριμένο έγγραφο που ζήτησε η ομάδα μας δεδομένης και της ένστασης που θα ακολουθούσε.

Ο Πιερικός πιστός στην ένδοξη ιστορία του είναι υποχρεωμένος να καταθέσει ένσταση στην ΕΠΟ και είναι δεδομένο ότι θα δικαιωθεί και θα εφαρμοστούν τα νόμιμα, που είναι η κατακύρωση του παιχνιδιού υπέρ της ομάδας μας, η τιμωρία της γηπεδούχου ομάδας, αλλά και η διαγραφή του διαιτητή κ. Λαθύρη από τον πίνακα διαιτητών, που ξεκίνησε αντικανονικά χωρίς παρουσία αστυνομικών οργάνων το παιχνίδι.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας κατά παντός υπευθύνου

ΖΗΤΟΥΜΕ

Να γίνει δεκτή η ένστασή μας.

Την τιμωρία της τυπικά γηπεδούχου ομάδας Απόλλων Μακρυχωρίου  και

την κατακύρωση του αγώνα υπέρ της ομάδας μας Σ.Φ.Κ. Πιερικός ως προβλέπουν οι κανονισμοί και γενικώς να επιβληθούν τα δέοντα και ότι προβλέπουν οι κανονισμοί.

Ο ενιστάμενος