Facebooktwitterlinkedinmail

Tην Κυριακή 7-7-2019, καθώς επιβεβαιωνόταν η διαφαινόμενη νίκη της Ν.Δ., σημειωτέων παρακολούθησα τα αποτελέσματα αποκλειστικά από το ραδιόφωνο, αναρωτήθηκα πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά, κόσμος στις πλατείες, έξω από τα εκλογικά κέντρα, στα γραφεία των υποψηφίων, ντουντούκες, σημαίες και διάφορα άλλα τέτοια. Και όμως συμβαίνουν γιατί τούτο το τρέφουν τα ίδια τα κόμματα, αλλά είναι προφανές πως ο λαός για να κάνει κωλοτούμπες δημόσια με τη νίκη του όποιου κόμματος ή πρέπει να είναι της «κλαδικής του κόμματος» που θα τον τακτοποιήσει σε κάποια αργομισθία ή σε κάποια απευθείας ανάθεση έργου ή απλά είναι ο μαλάκας, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση όσο και να ψάχνουμε.-

Σε αυτή την χώρα τους μαλάκες και τα κορόιδα ακόμη και με την θεριζοαλωνιστική μηχανή  αν τους μαζέψεις δεν τελειώνουν ποτέ, ένας πεθαίνει δέκα γεννιούνται, δυστυχώς. Η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία σπάνια κυβερνήθηκε από κυβερνήσεις πλειοψηφίας. Από την μεταπολίτευση και εδώ, μας κυβερνούν μειοψηφικά όλα τα κυβερνητικά σχήματα, ένα ακόμη όμοιο με όλα τα άλλα και η νεοεκλεγείσα «αυτοδύναμη κυβέρνηση» της ΝΔ με το πλασματικότατο 40%, θα μας κυβερνήσει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια (μην το δένεται) αλλά και η κατά τα άλλα ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ με 31% και κάτι ψηλά.

Προφανώς και έχουμε κυβέρνηση ελέω εκλογικού νόμου όπου 50 από τους βουλευτές του πρώτου κόμματος είναι αέρας κοπανιστός (κατ’ ουσία αέρας κοπανιστός είναι πολλοί περισσότεροι αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα) δηλαδή μπόνους που δίνει αυτός ο απίστευτος νόμος που βγάζει κυβερνήσεις στην Ελλάδα, όπως ακριβώς συμβαίνει στα πολυκαταστήματα «2+1 δώρο»!

Ένα άλλο αξιοπερίεργο της Ελληνικής πολιτικής είναι ότι ο εκάστοτε πρωθυπουργός, έχει δικαίωμα να διορίζει στην κυβέρνηση όσους εξωκοινοβουλευτικούς θέλει. Με βάση το νόμο βέβαια τον οποίο νόμο οι ίδιοι έχουν ψηφίσει. Δηλαδή άτομα τα οποία δεν ψήφισε ο Ελληνικός λαός μπορούν να συμμετέχουν στην κυβέρνηση;

Η καινούργια κυβέρνηση έχει διορίσει 21 εξωκοινοβουλευτικούς στο καινούργιο σχήμα, δηλαδή το 40% περίπου της κυβέρνησης της «αυτοδύναμης Ελλάδας» είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν πάρει ούτε μία ψήφο. Και όμως αυτό γίνεται στην Ελλάδα εδώ και πολλές δεκαετίες. Είναι λέει κάποιοι τεχνοκράτες οι οποίοι δεν αξιολογήθηκαν, δεν ελέγχθηκαν οι ικανότητές τους και τα προσόντα τους και καρφώθηκαν στα υπουργεία με πρωθυπουργική εντολή. Αλήθεια, όλες οι κυβερνήσεις τελικά παραδέχονται πως δεν υπάρχουν εκλεγμένοι πολιτικοί που μπορούν να σκεφτούν και να λειτουργίσουν ως τεχνοκράτες. Τραγικό.

Αν αυτά δεν είναι ρουσφέτια τότε ποια είναι, γιατί μιλάμε για παχυλούς μισθούς συν όλα τα υπουργικά προνόμια . Το παράδοξο είναι πως όταν ρωτηθούν οι εξωκοινοβουλευτικοί γιατί το κάνουν αυτό, η απάντησή τους είναι ότι αφήσαμε καριέρες για να βοηθήσουμε τον Πρωθυπουργό στο δύσκολο του έργο. Εδώ γελάμε, κανένας δυστυχώς δεν αφήνει καμία καριέρα αν η επιλογή που του προτείνεται δεν είναι πιο συμφέρουσα και στην περίπτωση αυτή το ατομικό συμφέρον είναι τεράστιο τουλάχιστον στην Ελλάδα της κρίσης το βιώσαμε από πρώτο χέρι.

Έρχεται λοιπόν η ώρα για τις προγραμματικές δηλώσεις και η πρώτη ανάγνωση είναι οι εξής. Θα προχωρήσουμε σε κάποιες αρκετές χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο τομέα μέσω ΑΣΕΠ. Τρίχες κατσαρές λέω εγώ, προσλήψεις ανάγκης είναι ώστε να χτίζουμε σιγά σιγά τις στρατιές των νέων ψηφοφόρων.

Ποτέ κυβερνήσεις δεν προσλάβαν στο δημόσιο ή στην αργομισθία κόσμο που στην ουσία δεν είχαν στρατολογήσει, «εκμεταλλευτεί», αν συνέβαινε αυτό θα έπρεπε να είχαν γκρεμιστεί όλοι οι φούρνοι στην Ελλάδα. Και φυσικά η υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών και δεσμεύσεων, ως συνήθως πάει στον κάλαθο των αχρήστων γιατί αυτές τις αποφάσεις και τις εντολές τις δίνουν τα μεγάλα αφεντικά από τις Βρυξέλλες, καθώς οι δικοί μας εδώ μετατρέπουν τη Βουλή σε κοτέτσι και κλωσάνε τα αυγά τους. Τους φεύγει και η μαγκιά και το νταηλίκι που βγάζαν προεκλογικά στις μεταξύ τους τηλεοπτικές κοκορομαχίες.

Μια βόλτα με γαϊδουράκι η ζωή, το καβαλάς και πας, χόρτασέ την, πιες τη στο ποτήρι και μη ζεις με αυταπάτες. Η χώρα μας για να συνέλθει και να περπατήσει μόνη της πρέπει να αξιοποιήσει το τεράστιο πλούτο της που κρύβει ανάμεσά μας, αλλά και βαθιά μέσα της, για να γίνει τούτο πρέπει να υπάρξει κάποιος που θα ορθώσει το ανάστημά του στους νταβατζήδες και τις τσατσάδες Ευρωπαίους που μας έπεισαν πως τους έχουμε ανάγκη και δίχως αυτούς δεν μπορούμε να ζήσουμε.

Επειδή αυτός ο άνθρωπος μάλλον θα αργήσει και ίσως αργήσει πολύ να φανεί κάνε λίγο υπομονή και πολύ το κορόιδο. Γιατί αν τα πάρεις όλα στα σοβαρά στο τέλος μπορεί και να τρελαθείς. Οι εκλογές στην Ελλάδα εδώ και χρόνια έχουν τυπικό χαρακτήρα.. Αν κάποτε φανεί κάποιος και κυβερνήσει κοιτώντας τον κόσμο στα μάτια, λέγοντας την αλήθεια, χωρίς να υπόσχεται τα πάντα στους πάντες, αποφασισμένος πραγματικά η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να μεγαλουργήσει. Δυστυχώς αυτός δεν είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης (όπως δυστυχώς αποδείχτηκε πως δεν ήταν ο Αλέξης Τσίπρας) εκτός αν μας διαψεύ6σει.-

Δορυς/Doris, Κατερίνη 11-7-2019