Facebooktwitterlinkedinmail

Τελειώσαμε με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, αποδεχτήκαμε ήσυχα κι απλά ύστερα από  έντεκα χρόνια λιτότητας, τρία μνημόνια και καθώς πανηγυρικά βγήκαμε από αυτά τον Αύγουστο του 2018 ότι αυτά που παθαίνουμε καλά κάνουμε και τα παθαίνουμε. Αποδεχτήκαμε ήσυχα κι απλά πως ήμαστε λαός απατεωνίσκων και βολεμένων και μας αξίζουν αυτά κι άλλα τόσα μπας και συμμορφωθούμε. Αποδεχτήκαμε ήσυχα κι απλά πως πρέπει να γίνουμε επιτέλους ένας λαός που στέκεται προσοχή, που συμμορφώνεται σε όσα του ζητάνε τα αφεντικά, οι Ευρωπαίοι φίλοι μας και σωτήρες. Αποδεχτήκαμε ήσυχα κι απλά πως πρέπει να προσέχουμε τι λέμε, πώς το λέμε διότι καραδοκεί ο πέλεκυς πάνω από τα λόγια και τις πράξεις μας.

Οι επαναστάσεις του διαδικτύου, των καφενέδων, των ουζερί και του καναπέ τελείωσαν. Όλα πλέον βαίνουν καλώς. Γίναμε μαριονέτες, λούτρινα στρατιωτάκια ακούνητα, αγέλαστα, ανέκφραστα που στέκονται προσοχή στον αναμορφωτή που επιδόματα μη φτώχειας, προσωρινής ημιαπασχόλησης για να τα κουτσοβολέψουμε. Φυσικά, το πρέπον είναι να μην την βγάλουμε όλοι καθαρή αλλά όπως ορίζει το ευρωπαϊκό καθεστώς σωτηρίας, οι λίγοι και οι εκλεκτοί πρέπει να αντέξουν και αυτό τελικά είναι το ζητούμενο της προσπάθειας σωτηρίας που εφαρμόζεται εδώ και 11 χρόνια. Οι αντιδραστικοί να ψοφήσουν ενώ οι βολικοί και συμμορφωμένοι στις αλλαγές να πορευτούν.

Δεν είναι κακό να είσαι συμμορφωμένος αρκεί το σύστημα που σε παίρνει μπροστά να μη μετρά το κεφάλι σου με την μεζούρα για το αν ανήκεις σε φυλή αποδεκτή ή όχι όπως γινόταν παλιά. Η μεζούρα σήμερα μετράει την ψυχή. Όση λιγότερη έχεις τόσο περισσότερες οι πιθανότητας να μπεις στο κλαμπ.  Δεν έχει σήμερα καμία σημασία αν είσαι ξανθός ή μελαχρινός, βαλκάνιος ή μεσογειακός, χριστιανός ή μουσουλμάνος. Δεν έχει σήμερα καμία σημασία αν είσαι γυναίκα, άντρας, ομοφυλόφιλος ή οποιασδήποτε άλλης γενετικής ταυτότητας. Η Ευρώπη δεν κοιτά πλέον τέτοιες λεπτομέρειες. Της αρκεί να είσαι συντεταγμένος και όχι αντιδραστικός, να χτυπάς την κάρτα εργασίας, να πληρώνεις το νερό που πίνεις, τον αέρα που αναπνέεις και να γεννάς παιδιά που θα είναι ακόμη καλύτεροι στρατιώτες από εσένα. Το πήγε παραπάνω ο σύγχρονος Ευρωπαϊκός φασιστονεοναζισμός το ξεσκαρτάρισμα.

Ακόμα και η σήμανση δεν γίνεται με ριγέ πιτζάμες, νούμερα στο στήθος και αστεράκια στο μπράτσο αλλά με την πλαστική κάρτα τραπέζης που αποδεικνύει η κίνησή της πόσο καλός πολίτης είσαι. Ως στρατιώτης καθήκον έχεις να εργάζεσαι για να φουσκώνουν οι πόντοι στην κάρτα και να καταναλώνονται όχι όπως θέλεις εσύ αλλά όπως συμφέρει. Το σύστημα επιβάλλει να το υπηρετείς τυφλά και να μη λησμονάς πως «τα κάνει όλα για το καλό σου». Έτσι θα μπορείς να έχεις το κοινωνικό επίδομα μη πείνας, μη δίψας, θέση στην αγορά εργασίας όταν θα γίνεται αλλαγή του εργατικού δυναμικού όπως επιτάσσει η ανάπτυξη.  Οι πιο καλοί θα έχουν προτεραιότητα και οι λιγότερο καλοί οι υπερχρησιμοποιημένοι θα μένουν σε επιδοτούμενα διαμερίσματα με προπληρωμένο φως, νερό και ένα επίδομα έτσι ώστε να μπορούν να ξεγελάν την φτώχεια τους για να μην δαγκώνουν τον βολεμένο γείτονά τους.

Μπορεί κάποτε να έμοιαζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας αυτό που ήδη συμβαίνει αλλά είναι η ουτοπία, το έκτρωμα του νεοφιλελευθερισμού του νεοναζισμού που έκρυβε μέσα του και είναι πραγματικότητα. Λαοί που δεν τα πήγαιναν καθόλου καλά με το να στέκονται στην ουρά, να βαράνε προσοχές προς το σύστημα ήταν οι πλέον άτυχοι. Χαρακτηρίστηκαν λαοί «τεμπέληδες», «λαμόγια», «κλέφτες» και άλλα υπέροχα κοσμητικά επίθετα. Όσο η κοινωνία υιοθετεί την θεωρία των Άριων τόσο πιο ομαλά είναι τα πράγματα.

Τελειώσαμε λοιπόν με την αυτοεκτίμησή μας. Μεταλλαχτήκαμε πλέον από αντιδραστικά στοιχεία σε ημετέρους. Και το ευχαριστιόμαστε ακόμη περισσότερο όταν μας δίνουν μπόνους δωροεπιταγή κάνοντας λοταρία με τις αποδείξεις αγορών μας κάθε τέλους του του μήνα.

Αυτή η κυβέρνηση μεταξύ άλλων αδιανόητων μας έμαθε πως οι Έλληνες τελικά ήταν πιο Ευρωπαίοι από όλους τους λαούς της Ευρώπης. Μας έμαθε πως ως μετανάστες είμαστε τα καλύτερα παιδιά. Μάλιστα ακόμη καλύτεροι είναι όσοι γίνονται σκληροί επικριτές όσων έμειναν πίσω. Το τεμπέλης, λαμόγιο και βαλκανόγυφτος το ακούς περισσότερο στην ελληνική απ’ ό,τι σε κάποια άλλη γλώσσα. Αυτό αποδεικνύει την σκληρή δουλειά των σωτήρων μας να αποδομήσουν την ελληνική κουλτούρα και να φαντάζει ξεπερασμένη, ενώ το «πάση θυσία στο ευρώ» ως επιτυχία. Στρατιωτάκια της νεοΒέρμαχτ οι πάλαι ποτέ ριζοσπάστες.

Η μεγαλύτερη ήττα του συστήματος είναι οι χιλιάδες αυτόχειρες, οι μένοντες και επιμένοντες, οι μη συντεταγμένοι, οι «μη συμμορφωμένοι προς τας υποδείξεις.…». Φαίνεται ότι ο συμμορφωμένος διαθέτει ένα γενετικό κώδικα που δεν παίρνει μεταλλάξεις προς στους μη πρόθυμους και σ᾽ αυτούς που δεν είχαν ποτέ σε μεγάλη εκτίμηση τους προσκυνημένους ή τον χαρακτηρισμό Ευρωπαίος.

Είναι ένα «ελάττωμα» της ψυχής που στα παλιά χρόνια οι πρόγονοί μας το λέγαν περηφάνια και πέθαναν γι’ αυτό.-