Facebooktwitterlinkedinmail

Τα είχαμε και τότε. Τα λέμε και τώρα. Διώχνοντας τον Άγγελο Αναστασιάδη και κρατώντας τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τον Κώστα Μανωλά θα γινόταν ένα ολέθριο λάθος. Όπως κι έγινε. Έτσι κατέστησαν την εθνική Ελλάδας – με την έννοια του… κουμάντου σε αυτήν – όχι ομάδα της ΕΠΟ αλλά ομάδα των διεθνών!

«Κλαδεύοντας» τον Άγγελο Αναστασιάδη (πλήρωσε τα λάθη του αλλά κυρίως, πλήρωσε την σχέση του με τον ΠΑΟΚ) και «μπολιάζοντας» στον κορμό της τον Τζον φαν Σιπ το «δένδρο» της εθνικής Ελλάδας δεν «κάρπισε». Παρέμεινε ασθενές κι αδύναμο.

Η ΕΠΟ έδωσε τα κλειδιά της εθνικής Ελλάδας κυρίως, στους δύο κορυφαίους – δεν χωρά αμφιβολία περί τούτου – παίκτες του τόπου μας. Στο δίλλημα (;) τους: «Αυτός ή εμείς», η ΕΠΟ επέλεξε το εσείς. Δεν άγγιξε τρίχα της κεφαλής τους για τη συμπεριφορά τους .Αντίθετα τους έδωσε και κτένα, που λέει ο λόγος, για να τα περιποιούνται!

Βλέπαμε και ξαναβλέπαμε τη φάση του γκολ της ισοφάρισης του Λιχτενστάιν… Αναρωτιόμασταν, οι δύο διεθνείς οι οποίοι έφαγαν την σκόνη του σκόρερ είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος της Άρσεναλ κι ο Κώστας Μανωλάς της Νάπολι; Ή… σωσίες τους; Απαράδεκτη αγωνιστική συμπεριφορά. Προέκταση φυσικά, κακής νοοτροπίας. Θεωρούν …τσιφλίκι τους την εθνική Ελλάδας, βλέπετε. Γιατί να μην την θεωρούν καθώς όλα τα καμώματα τους περνούν; Δεν φταίνε αυτοί που κακόμαθαν. Η ΕΠΟ φταίει που τους κακόμαθε…

Για τα ηλίου φαεινότερα αγωνιστικά τους προσόντα δεν κάνουμε κουβέντα. Υποκλινόμαστε αλλά… Για τη συμπεριφορά τους στην εθνική Ελλάδας και την δράση τους στο θέμα του προπονητή της κάνουμε.

Κι επιμένουμε πως οι διεθνείς οι οποίοι κρύφθηκαν πίσω από τον Άγγελο Αναστασιάδη (δίχως να αποδίδουμε σε αυτόν το αλάθητο), για να μην τους πάρει και τους σηκώσει – που επίσης, λέει ο λόγος – αποκαλύφθηκαν. Κι εκτέθηκαν με τον Τζον φαν Σιπ κόντρα και στη Φινλανδία, κόντρα και στο Λιχτενστάιν. Έτσι έμειναν αφωνότατοι ισχύος μετά το 1-1 με το Λιχτεσντάιν ενώ ήταν λαλίστατοι και στο προσκήνιο και στον παρασκήνιο μετά το 2-3 με την Αρμενία Περισσότερο φυσικά, εκτέθηκε η ΕΠΟ !

Παρατηρούμε πάντως, την στόχευση της πανταχόθεν ενώ παραμένουν εκτός στόχου οι διεθνείς των οποίων το χατίρι έκανε. Κι είναι αυτοί οι βασικοί υπόλογοι κι υπεύθυνοι για έναν ακόμη διασυρμό της εθνικής Ελλάδας. Εν τούτοις οι κριτικές αυτούς, τούς χαϊδεύουν ενώ την ΕΠΟ, την ισοπεδώνουν. Σημαίνει κάτω αυτό άραγε;

ΥΓ : Μήπως – λέμε: Μήπως – θα έπρεπε να ληφθεί σοβαρά υπόψη η ηχηρή απουσία του Ιβάν Σαββίδη κι από τα φετινά εγκαίνια της ΔΕΘ; Ήταν απών κι από τα περυσινά. Δε θα έπρεπε λοιπόν, να αναρωτηθούν στην Κυβέρνηση, στην Περιφέρεια και στον Δήμο γιατί δεν είναι παρών ο άνθρωπος ο οποίος στη Θεσσαλονίκη επενδύει όσα ουδείς άλλος; Προσφέρει εργασία με εξαιρετικές συνθήκες σε εκατοντάδες ανθρώπους στη Θεσσαλονίκη; Παράγει και σημαντικό κοινωφελές έργο; Είναι εκ των συντελεστών της αναγέννησης του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης; Ηγείται του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου Ελλάδας; Και θα επενδύσει για το άλμα της πολυπληθούς Τούμπας στο μέλλον με την κατασκευή νέου Σταδίου του ΠΑΟΚ; Δεν έχουν λάβει σοβαρά υπόψη αυτές τις ηχηρές απουσίες του Ιβάν Σαββίδη οι γενικά, κυβερνώντες τον τόπο μας. Κακώς, κάκιστα!

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport