Facebooktwitterlinkedinmail

Το ξέρουμε εδώ και καιρό. Στην Ελλάδα δόθηκαν τεράστια ποσά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Διεθνή Αμνηστία αλλά και τον ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Ένα μεγάλο μέρος του ποσού αυτού δόθηκε απευθείας στους διεθνείς οργανισμούς για τους πρόσφυγες για να τα διαχειριστούν αυτοί.

Κάποια άλλα μικρότερα αλλά εξ ίσου σημαντικά ποσά δοθήκαν για να στηθούν οι αναγκαίες υποδομές. Κάποια τα διαχειρίστηκαν τα αρμόδια υπουργεία και κάποια οι γνωστές και όχι και τόσο καθαρές ΜΚΟ.

Επειδή μάλιστα η καθυστέρηση εκτέλεσης των έργων στη χώρα μας ήταν μεγάλη, μην περάσει βέβαια από το μυαλό σας πως ήταν εσκεμμένη, η όλη διαδικασία χαρακτηρίστηκε κατεπείγουσα και θεσμοθετήθηκε μια διαδικασία φαστ τρακ με απ´ ευθείας αναθέσεις των σχετικών προμηθειών.

Όλα δείχνουν ότι έγινε πραγματικό πάρτι και είναι κοινώς γνωστό σε όλους τι ακριβώς παίχτηκε με τα σχετικά κονδύλια και μάλλον δεν θα ασχοληθεί κανένας διότι μεταξύ κατεργαραίων πάνω από όλα ειλικρίνεια.

Πάμε να δούμε λίγο με την λογική οδηγό τι είναι το προσφυγικό – μεταναστευτικό και πόσο τελικά είναι πρόβλημα δικό μας ή των άλλων.

Έχουμε και λέμε λοιπόν, ο μετανάστης εφόσον είναι νομότυπος μπορεί να πάει σε όποια χώρα ζήτησε η επιθυμεί να εγκαταβιώσει, ο πρόσφυγας φεύγει από την μη ασφαλή χώρα από την οποία φεύγει, για προφανείς λόγους,  πηγαίνει στην πρώτη ασφαλή χώρα, αν φύγει παρανόμως, χωρίς δηλαδή χαρτιά, πράσινη κάρτα, visaκλπ., αυτομάτως γίνεται παράνομος μετανάστης ή όπως αλλιώς αν θέλετε πείτε το. Είναι παράνομος και όχι παράτυπος διότι δεν έχει δεχθεί καμία πρόσκληση, παράτυπος θα ήταν αν είχε την πρόσκληση και δεν είχε κάποια από τα απαιτούμενα έγγραφα.-

Ερώτηση 1η: Γιατί η φιλεύσπλαχνος Ε.Ε., δεν απαίτησε από την Τουρκία να δημιουργήσει hotspotστα εδάφη της ώστε να καταγράφει, να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους, να τους δίνει εφόσον το δικαιούται πράσινη κάρτα και να τους διαχειρίζονται ως άτομα που πρέπει να πάνε εκεί που επιθυμούν για δουλεία ή να συναντήσουν τους δικούς τους και όχι ως μπόγους που πρέπει καλά και σώνει να περάσουν απέναντι;

Ερώτηση 2η: Γιατί η φιλεύσπλαχνος Ε.Ε., αποδέχτηκε ασυζητητί τον κοινό εκβιασμό του Τούρκου «σουλτάνου» που κυνικά κουνούσε την φωτογραφία του νεκρού Aylan, υπό την απειλή πως θα γεμίσει τα παράλια με τέτοιες εικόνες και αντί να τον μπουζουριάσουν και να το στείλουν στο διεθνές δικαστήριο καθότι αυτό αποτελεί παραδοχή και συμμετοχή σε εγκληματική πράξη και ηθική αυτουργία σε έγκλημα, αντί αυτού, ως αντάλλαγμα έσπευσαν και εκταμίευσαν έξτρα 3 δις ευρώ για ενίσχυση της γείτονος χώρας;

Ερώτηση 3η: Γιατί η φιλεύσπλαχνος Ε.Ε., δεν κάνει κανένα έλεγχο στο αλόγιστο πάρτι των ΜΚΟ που διαχειρίζονται μεγάλα ποσά και μάλιστα αφορολόγητα; Μάλιστα το 2018 έλαβαν 1,6 δις ευρώ μοιράζοντας παχυλούς μισθούς σε ημετέρους που ζουν και ταΐζονται πλουσιοπάροχα, οπότε όσο περισσότεροι είναι  τόσο εφαρμόζουν το «όταν τρώμε δεν μιλάμε το φαγάκι μας κοιτάμε» όπως κάνουν όλα τα καλά παιδιά!

Ερώτηση 4η: Γιατί η φιλεύσπλαχνος Ε.Ε., απαιτεί όσοι μετανάστες φτάσουν στις χώρες προορισμού τους Γερμανία, Ολλανδία κλπ., να φτάσουν παράνομα και όχι νομότυπα; Επειδή αν φτάσουν νομότυπα θα πρέπει να τους συμπεριφερθούν ως νόμιμους, με δικαιώματα, σημαντικές παροχές, ενώ αν φτάσουν παράνομα μπορούν για ένα δυο χρόνια να τους εκμεταλλευτούν, να κάνουν έπειτα την επιλογή και τέλος να τους ξεβράσουν στη χώρα από την οποία μπήκαν, άρα στην Ελλάδα, ότι έγινε τον Δεκέμβρη του 2018.

Συμπέρασμα λοιπόν,η φιλεύσπλαχνος Ε.Ε., έχει στήσει ένα ξεδιάντροπο παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας με γενικό δερβέναγα την Τουρκία. Η χώρα μας φοβούμενη πως θα χάσει έστω και τα ψίχουλα του προσφυγικού που είναι μάλλον σημαντικά για το φαΐ που λέγαμε παραπάνω, δεν τολμά ούτε τα δίκια της να υπερασπιστεί, ούτε φυσικά να απαιτήσει περισσότερα, ούτε φυσικά τολμά να υψώσει τη φωνή της.

Η ξεφτίλα της κατά τα άλλα φιλεύσπλαχνης Ε.Ε., ο νταβατζής Ερντογάν και η Ελλάδα στα τέσσερα να υποκύπτει σε κάθε λογής ορέξεις. Γενικά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα δε νομίζετε;

Δορυς/Doris Κατερίνη 6-9-2019