Facebooktwitterlinkedinmail

Πολιτική συγκέντρωση έγινε στο Επιμελητήριο Πιερίας με τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ  Αρβανίτη και Νικολαΐδη το Σάββατο το απόγευμα. Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές έκαναν αναφορά στην αύξηση της ακροδεξιάς και του φασισμού στην Ευρώπη αλλά και για το σημαντικό ρόλο που έπαιξε ο κύριος Τσίπρας, όπου λειτούργησε σαν ανάχωμα στην ακόμη μεγαλύτερη άνοδο της.

Ο κύριος Αρβανίτης αναφέρθηκε επίσης και για τους στόχους που επιτεύχθηκαν εντός των συνόρων. Όπως η κοινωνική πολιτική, η μεγάλη αύξηση του τουρισμού η μείωση του ΕΝΦΙΑ η αύξηση του κατώτατου αλλά και η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού κ.λ.π.

Όσο για τη σχέση Ευρώπης – Ελλάδας στάθηκε στον ανθελληνισμό του χριστιανοδημοκράτη Βέμπερ και συμπορευόμενου του κύριου Μητσοτάκη, αλλά και στον κοινό αγώνα των σοσιαλιστών με την αριστερά για μια Ευρώπη των πολλών και όχι των λίγων.Για μια Ευρώπη όπου ο φασισμός και η ακροδεξιά δεν έχουν καμία θέση ,αλλά και στη σύμπραξη της κυρίας Γεννηματά με τον κύριο Μητσοτάκη δηλώνοντας στην ουσία απούσα από τον κοινό αγώνα των προοδευτικών δυνάμεων. Κάτι όμως που δεν ισχύει στη βάση του ΚΙΝΑΛ. Η συγκέντρωση στο επιμελητήριο στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

Στα άσχημα της συγκέντρωσης ήταν τα 20 έως 30 άτομα που πετούσαν αντικείμενα στην πόρτα του επιμελητηρίου και που φώναζαν συνθήματα που μας πηγαίνουν σε άλλες άσχημες για τον τόπο εποχές.

Οι 2 υποψήφιοι έκαναν βόλτα στον πεζόδρομο της πόλης ενώ είχαν συνάντηση με τα μέλη της “Ποδηλατικής Απόδρασης” και συζήτησαν τις προοπτικές της ποδηλατοκίνησης, όχι μόνον ως αναψυχή αλλά ως καθημερινή μετακίνηση και τρόπο ζωής, στο ευρωπαϊκό πρότυπο που επιδιώκει η πόλη μας.

Για την συγκέντρωση αλλά κυρίως για τα άτομα που βρισκόταν απ’ έξω έκαναν αναφορά τόσο ο κ. Αρβανίτης όσο και το μέλος (μέσω fb) την Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κ. Χάιλαζίδου.

Χαιλαζίδου:

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο ΛΟΓΟΣ

Είκοσι άτομα όλοι κι όλοι ΜΟΝΟΙ και ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΙ, συγκεντρώθηκαν σε μια ¨δημοκρατική» αντισυγκέντρωση έξω από το επιμελητήριο Κατερίνης, όπου ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση της ΝΕ Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Αρβανίτη Κώστα και Νικολαϊδη Αλέξανδρο.

Τα συνθήματα που φώναζαν «αλήτες, προδότες, πολιτικοί», «κομμουνιστοσυμμορίτες θα τα πούμε ξανά στο Βίτσι», «σε λίγους μήνες θα πάτε πάλι στα νησιά ( η λέξη ξερονήσια είναι σύνθετη και δύσκολη μάλλον)», αποδεικνύουν και αναδεικνύουν ποιοι είναι και τι τους ενώνει.

Για πόσο καιρό άλλωστε μπορείς να κρύβεις και να κοροϊδεύεις τον κόσμο παίζοντας τον πατριώτη;

Ο κόσμος της Κατερίνης, ο κόσμος της Πιερίας έχει και νου και γνώση.

Τους γύρισε την πλάτη, γιατί κατάλαβε πώς η συγκεκριμένη ομάδα με πρωταγωνιστή πρώην υποψήφιο βουλευτή της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής είναι ακροδεξιοί, είναι φασίστες, ναζιστές.

Γιατί τι άλλο είσαι όταν πετάς γυάλινο ποτήρι από απόσταση 10 μέτρων χωρίς να σε νοιάζει σε ποιο κεφάλι θα πέσει και αν θα σκοτώσεις κάποιον;

Τι άλλο είσαι αν βρίζεις με χυδαιότητα και προσπαθείς να προπηλακίσεις πολίτες που πηγαίνουν να παρακολουθήσουν μια εκδήλωση;

Τι άλλο είσαι όταν στο μυαλό σου «ετοιμάζεις» ξερονήσια για τους πολιτικούς σου αντιπάλους;

Ο στόχος είναι ένας Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Το γνωρίζουμε, γι αυτό και δεν δίνουμε καμιά ανοχή στο φασισμό, καμιά ανοχή στους υμνητές του Χίτλερ.

Καμιά δικαιολογία για όλους εκείνους τους δημοσιογραφούντες που προβάλλουν μια παραμορφωμένη αλήθεια, μια αλήθεια που απέχει από την πραγματικότητα, που κάνει τα 20 άτομα «πλήθος κόσμου», που κάνει τα φασιστικά συνθήματα ενάντια στη δημοκρατία «διαμαρτυρία», που βλέπει την «πρόκληση» εκεί που τους βολεύει.

Το αυγό του φιδιού έσπασε. Το φίδι κάνει βόλτες ανάμεσά μας και δαγκώνει ότι βρίσκει μπροστά του. χωρίς εξαιρέσεις. Όσοι προσδοκούν πολιτικά οφέλη από αυτό θα το βρουν μπροστά τους.

Έχουμε ευθύνη και χρέος να το ξεσκεπάζουμε

Αρβανίτης:

«Πολίτες» που εκτοξεύουν αντικείμενα. »Πολίτες» που προπηλακίζουν. »Πολίτες» έτοιμοι να λυντσάρουν -και συγκρατούνται μόνο από την Αστυνομία. Δεν είναι ότι κάποιοι ντρέπονται να τους πουν με το όνομά τους. Είναι ότι δε θέλουν. Υπηρετούν τον προορισμό του «χρήσιμου ηλίθιου και ως τέτοιοι, δεν κάνει να χαρακτηριστούν αυτό που είναι. Φασίστες.

Χτες, έξω από το Επιμελητήριο όπου θα γινόταν η εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, καμιά εικοσαριά από αυτούς, ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ πρώην υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, άρχισαν να απειλούν, να βρίζουν και να πετάνε μπουκάλια, ελπίζοντας ότι θα κατορθώσουν να ματαιώσουν την εκδήλωση στην Κατερίνη, με ομιλητές τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη και εμένα.

Η απάντησή μας ήταν μια φράση: ‘‘Ο φασισμός θα βλέπει μόνο ήττα από το λαό μας και η Κόκκινη Καρφίτσα στο πέτο μου’‘. Την τρομοκρατία την έσπασαν οι πολίτες της Κατερίνης, όπως έπρεπε. Η εκδήλωση έγινε κανονικά και με μεγάλη επιτυχία. Όπως θα γίνουν και όλες όσες έχουμε προγραμματίσει για το μέλλον»