Συνεχίζεται η επίθεση στην κυβέρνηση από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των καναλιών, για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών… Αφού και εχθές φιλοξενήθηκε το ίδιο ρεπορτάζ και στα τέσσερα κανάλια (ANT1, STAR, ALPHA, ΣΚΑΙ), με αποσπάσματα απο τις παρεμβάσεις των Αδωνη Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέδρου στη Βουλή επαναφέροντας το θέμα του ελέγχου των πόθεν εσχες στην αρχή της διαδικασίας όσων συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.

Ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς αφού απάντησε στους βουλευτές ότι αναπαράγουν τα επιχειρήματα των ιδιοκτητών των καναλιών που προέβαλαν στη διαβούλευση με το υπουργείο στη συνέχεια επικαλέστηκε παρέμβαση του αντιπροέδρου του ΕΣΡ Ροδόλφου Μορώνη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook που έγραψε χαρακτηριστικά «Αν προβλεπόταν ρητώς η κατάθεση εκ των προτέρων των πόθεν έσχες των υποψηφίων, οι ιδιοκτήτες των καναλιών θα προσέφευγαν στο ΣτΕ. Τώρα που δεν προβλέπεται διαβάζω ότι ετοιμάζονται να προσφύγουν γιατί δεν προβλέπεται»! Για να συμπληρώσει ο υπουργός «Έχουμε μια προσφυγή για οποιοδήποτε ενδεχόμενο»!

Συγκεκριμένα όμως ο Νίκος Παππάς για τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό, θύμισε ότι υπάρχει υποχρέωση εγγυητικής επιστολής ύψους 3,5 εκ ευρώ που είναι το τίμημα για τον πρώτο χρόνο, αλλά και κεφάλαιο 8 εκ ευρώ για τη συγκρότηση της εταιρίας που θα συμμετέχει και θα πρέπει να αποδείξουν οι υποψήφιοι την προέλευση του… Και κατέληξε λέγοντας ότι «Κανένας διαγωνισμός του δημοσίου δεν προβλέπει προληπτικό έλεγχο πόθεν εσχες για το τελικό τίμημα»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *