Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.
Κάποιος το είχε πει αυτό και είχε και δίκαιο.
Επειδή δεν υπάρχει τίποτε μόνιμο,νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε κάποιες πολιτικές αρχές.
Καλή η βουλή των λόρδων που καθιέρωσε τις θέσεις δεξιά-αριστερά, αλλά τώρα τα κουκιά τα μετράμε διαφορετικά.
Τώρα ο νεοφιλελευθερισμός έχει κυριαρχήσει παντού,εδαφικά-εθνικά-κοινωνικά και πολιτικά.

Ο νεοφιλελευθερισμός δεν έχει κατευθύνσεις δεν έχει χρώματα και συμβολισμούς αλλά και σχεδόν τίποτε απ´ αυτό που ονομάζαμε παλιότερα πολιτικά συστήματα.Έχει απλωθεί παντού,ζωντανό παράδειγμα είναι η ίδια η Ελλάδα.
Δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να τον ορίσουμε ως πολιτικό σύγχρονο σύστημα αλλά κοινωνικό σίγουρα είναι και πρόκειται για το απεχθέστερο

Οι θεματοφύλακες του νεοφιλελευθερισμού είναι πολλοί, αντίδραση όμως στη δράση του μάλλον ακόμη δεν έχει βρεθεί.
Πέρα ίσως από κάποιες φωνές και αυτές μεμονωμένες.Εκτός και αν θεωρηθεί αντίδραση οι Εθνικιστικές τάσεις που αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται ανά τον κόσμο με αποκορύφωμα την Γηραιά Ήπειρο.Αν πραγματικά είναι έτσι ,τότε σωτηρία δεν υπάρχει.Είναι γνωστό βέβαια πως ο εθνικισμός βλέπει και γνωρίζει παντού εχθρούς.

Από τη μία ο φιλελευθερισμός και από την άλλη ο εθνικισμός φαίνεται να σβήνουν ότι είχε καταφέρει ο άνθρωπος,παρά τις παθογένειες του ,μέχρι σήμερα.Ίσως τελικά ,αν και θέλω να απέχω από τις συνωμοσιολογίες,να πρόκειται για μία τελική ευθεία προς τον φασισμό. Όπου φασισμός βλέπε  κατάρρευση ιδεών, χάσιμο κεκτημένων, εθνικισμός, διαμόρφωση παλιών και δημιουργία νέων δογμάτων και τόσα άλλα .Και όλα αυτά για την τελική κατάρρευση του υπέρτατου αγαθού που έχει ο άνθρωπος,αυτό της ελευθερίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *