Facebooktwitterlinkedinmail

Ένα-ένα τα προνόμια του πολίτη της χώρας χάνονται και γίνονται θυσία στο βωμό του νεοφιλευθερισμού. Μόλις μάθαμε πως τα Jumbo περνάνε σε επταήμερη εργασία. Νομίζω πως ο πρωθυπουργός το είχε εξαγγείλει προεκλογικά. Άρα για πιο λόγο αντιμετωπίζεται με τέτοιο επιθετικό τρόπο από την αντιπολίτευση αλλά και από τους ίδιους τους εργαζόμενους .Θα μου πείτε κι αλλά μας είχε πει ο πρωθυπουργός και ακολούθησε ακριβώς αντίθετη πολιτική, φαντάζομαι το πιο σοβαρό από αυτά είναι το μακεδονικό. Θα πρέπει να είσαι μειωμένης εμβέλειας για να δεχτείς ότι η συμφωνία με τους βόρειους γείτονες δεν ήταν επικερδής για την Ελλάδα ,άρα για πιο λόγο να δοκιμάσει να αλλάξει μια συμφωνία ο Μητσοτάκης αφού και η Ελλάδα βγήκε κερδισμένη και το κόμμα του ανέβηκε στην κυβέρνηση εκμεταλλευόμενο την αμάθεια και τον λαϊκισμό.

Ο πρωθυπουργός επίσης είχε εξαγγείλει τον καθαρισμό των Εξαρχείων από αντιφρονούντες. Βέβαια αυτή η σκούπα επεκτάθηκε και σε άλλες περιοχές, βλέπε Κουκάκι και θα έρθουν και άλλες και άλλες. Πουθενά δεν είχε πει ο Μητσοτάκης θα πατάξω το έγκλημα, οι δολοφονίες οι κλοπές και η διαφθορά συνεχίζονται, αλλά πάνω σε αυτά δεν είχε αναφέρει τίποτα προεκλογικά.

Ο φιλελευθερισμός θεωρείται και έτσι είναι η συνέχεια του καπιταλισμού Ο νεοφιλελευθερισμός πάλι περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία της διαφοράς ώστε να βρεθεί η κάθε κοινωνική τάξη στον μπάγκο της, αυτό ακριβώς κάνει και η Νέα Δημοκρατία ως καθαρά νεοφιλελεύθερο κόμμα. Και μην πείτε ότι δεν το γνωρίζατε, γιατί τόσα χρόνια στην εξουσία δεν μας άφησε ελπίδα για κάτι διαφορετικό

Άρα όλα βαίνουν καλώς, γι’ αυτό που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε και ως μηχανή που ταξιδεύει στο παρελθόν. Χτυπήματα απανωτά σε αντιφρονούντες και σε κοινωνικές κάστες, στο εργασιακό τείνει η Ελλάδα να γίνει μεσαίωνας και πολύ φοβάμαι ότι στο τέλος θα γίνει, η παιδεία περνά στα χέρια των ιδιωτών αφού ο κάθε ανύπαρκτος μαθητής θα μπορεί να πηγαίνει σε  ένα ιδιωτικό ίδρυμα και να παίρνει ισάξιο πτυχίο με τα πανεπιστήμια, βλέπουμε να αποφυλακίζονται εγκληματίες κυρίως οικονομικοί ,άνθρωποι που καταχράστηκαν από το ελληνικό δημόσιο εκατομμύρια ευρώ.

Θα μπορούσα να γράφω ώρες και να γεμίζω κόλλες χαρτί, αλλά όλα αυτά μας τα είχε τάξει ο πρωθυπουργός ή τελοσπάντων τα περιμέναμε λόγω του ιστορικού του κόμματος της νέας Δημοκρατίας. Αν κάνουμε μια ανασκόπηση των τελευταίων ημερών σ αυτά που συμβαίνουν θα δούμε τα 2 εκατομμύρια στην εκκλησία της Βοστώνης τη στιγμή που εδώ αρχίσαμε να ψάχνουμε τα σκουπίδια για να τη βγάλουμε άλλη μία ημέρα, έχουμε θανάτους από το κρύο σε όλη την επικράτεια, έχουμε το τέλος της 13ης σύνταξης όπως τέλος και στην αύξηση του κατώτατου μισθού, έχουμε ομαδικές απολύσεις βλέπε ΟΤΕ ,και τώρα σαν κερασάκι στην τούρτα διαβάζουμε τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη πως αν χάσουμε τα σπίτια μας μετά τις 30 του Απρίλη θα φταίμε εμείς. Αυτό μας είπε, ο άνθρωπος που παλαιότερα όχι μακριά μας τόνισε ότι μπορούμε να ζήσουμε με 200 € το μήνα

Όλα είναι ένα ντόμινο.

Το λάθος που κάναμε σαν λαός πριν από έξι μήνες θα λειτουργήσει ως ντόμινο στην καταστροφή την οικονομική και σίγουρα όχι μόνο του γείτονα του αδερφού του παιδιού του παππού και κάποια στιγμή αυτό το ντόμινο θα παρασύρει και μας. Νομίζω πως το αποκορύφωμα είναι να βλέπεις το σπίτι σου να χάνεται. Πριν συμβεί αυτό πρέπει πολίτες και αντιπολίτευση, σύσσωμη η αντιπολίτευση, να το σταματήσουν. Πριν ζήσουμε  πάλι αυτοκτονίες.

Η κυβέρνηση το πώς θα αντιδράσει μας το έδειξε στο Κουκάκι, ήταν ένα τεστ. Καιρός είναι να αντιδράσει ο ίδιος ο πολίτης σχηματίζοντας  μια συλλογική γροθιά μακριά από κομματικές σκοπιμότητες πριν γίνει και αυτός ένα τουβλάκι στο ντόμινο.

Β.Β.