Με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε σήμερα προφυλακιστέος ο ιδρυτής της «Ελλήνων Συνέλευσις», Αρτέμης Σώρρας, μετά την απολογία του.

Μία ώρα μετά την απόφαση διμοιρία της ΟΠΚΕ, προκειμένου να αποφύγει τους υποστηρικτές της οργάνωσης, τον φυγάδευσε πεζό από την πίσω πόρτα της Ευελπίδων κα το αλσύλιο δίπλα στα δικαστήρια.

«Όλα στα χέρια σας τώρα» είπε βγαίνοντας από το ανακριτικό γραφείο ο ίδιος στους οπαδούς του, μερίδα των οποίων είχε απομακρυνθεί από την αστυνομία για λόγους ασφαλείας.

Νωρίτερα, περίπου 300 άτομα κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό για την Μακεδονία φώναζαν συνθήματα όπως: «Σώρρας, Ελλάς ή ταν ή επί τας» και «Σώρρα ήρθε η ώρα».

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους, που έφτασαν με πούλμαν από διάφορα μέρη της χώρας, υπήρχαν ορισμένοι που φορώντας φοσφωρίζοντα γιλέκα καθοδηγούσαν τους διαδηλωτές.

Αυστηρά ήταν τα μέτρα μέσα στο δικαστήριο, όπου όλοι εισέρχονταν  επιδεικνύοντας ταυτότητες, ενώ από έξω η κυκλοφορία διεξάγονταν με δυσκολία.

Ο ίδιος αρνήθηκε το κατηγορητήριο, το οποίο περιλαμβάνει αδικήματα που αποδίδονται με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, χαρακτηρίζοντάς το αίολο και δήλωσε ότι σε πέντε μέρες θα προσφύγει στο Συμβούλιο για να ζητήσει την αποφυλάκισή του.

O Σώρρας είναι αντιμέτωπος με σωρεία κακουργημάτων όπως αυτά της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ως κατηγορούμενοι εμφανίζονται επίσης ακόμη επτά συνεργάτες του, σύμφωνα με τη δικογραφία, που σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2017 μετά από έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου για το σύνολο σχεδόν της δράσης και των ενεργειών της «Ελλήνων Συνέλευσις».

Η δικογραφία αναφέρει πως η οργάνωση φέρεται να έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο Δημόσιο και σε τράπεζες παροτρύνοντας πολίτες να μην πληρώνουν τα χρέη τους και να αποστέλλουν εξώδικα ώστε οι πληρωμές να «τακτοποιηθούν» από τα 600 δισ. ευρώ που φέρεται ότι διαθέτει ο Σώρρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *