Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ για το Μακεδονικό αμέσως μετά τη λήξη της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με το άρθρο 142 του Κανονισμού, για την πρόταση μομφής απαιτούνται 50 υπογραφές και με την κατάθεσή της σταματούν οι εργασίες της Βουλής για έως δύο ημέρες και ο χρόνος λήξης της συζήτησής της είναι το αργότερο τα μεσάνυχτα της τρίτης ημέρας.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Σώματος Ν. Βούτσης, «η κυβέρνηση δεν θα κάνει χρήση της ευχέρειας που έχει εκ του Συντάγματος να αρχίσει η συζήτηση μετά από διήμερο» και έτσι αμέσως μετά την ονομαστική ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου, θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας της Ν.Δ.

Η συζήτηση θα πρέπει να τελειώσει το αργότερο τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και θα ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία. Πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή μόνo εάν εγκριθεί από την απόλυτη πλειoψηφία τoυ συνόλου των βoυλευτών