Η κ. Ράικου κατέθεσε αγωγή κακοδικίας στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας επικαλούμενη παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας σχετικά  με την υπόθεση της Novartis.
Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική λειτουργός προσέφυγε μαζί με τον σύζυγό της Λάζαρο Καρνέση, για τον οποίο δημοσιεύματα ανέφεραν πως ήταν στη λίστα των γιατρών που ελέγχονται για την υπόθεση της Novartis.

Για τη διαρροή οι προσφεύγοντες θεωρούν υπεύθυνη την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη καθώς και  συνεργάτες της και για το λόγο αυτό κατέθεσαν την αγωγή ζητώντας αποζημίωση.

Ο σύζυγος της Ελένης Ραικου έχει δημόσια αρνηθεί οποιαδήποτε έκνομη σχέση με την φαρμακοβιομηχανία. Οπως έχει δηλώσει, έλαβε το 2009 ποσό 1.000 ευρώ μετέχοντας σε ομαδική μελέτη γιατρών κάνοντας συγκεκριμένη εργασία για λογαριασμό της NOVARTIS. Η αμοιβή αυτή υποστηρίζει ήταν καθόλα νόμιμη ενώ απέδωσε τη δημοσιοποίηση των εν λόγω στοιχείων στην προσπάθεια κάποιων να στοχοποιήσουν τη σύζυγό του.Για το θέμα αυτό έχει υποβληθεί από τον ίδιο και μήνυση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *