Ξεκίνησε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών η εκδίκαση της δολοφονίας του Αμερικανού υπηκόου Μπακάρι Χέντερσον, που έγινε τον Ιούλιο του 2017 στον Λαγανά της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, για την υπόθεση παραπέμπονται σε δίκη εννέα άτομα. Ειδικότερα, έξι άτομα κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ένας για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και δύο για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Χθες έφτασαν στην Πάτρα οι γονείς του 22χρονου θύματος, οι οποίοι θα δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής.

«Αν και δεν γνωρίζω τόσο καλά το δικαστικό σύστημα της Ελλάδας, έχω εμπιστοσύνη στο σύστημα και πίστη στον Θεό πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη», δήλωσε (ΑΠΕ-ΜΠΕ) η μητέρα του Μπακάρι, Τζιλ, ενώ ο πατέρας του, Φίλμπερτ, σημείωσε ότι «αν μπορούσα να μιλήσω στους κατηγορούμενους, δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς θα τους έλεγα, αλλά θα τους έδινα να καταλάβουν ότι αν είχαν χρόνο να τον γνωρίσουν, θα τον συμπαθούσαν».

«Οι γονείς αναμένουν δικαίωση αλλά και απαντήσεις γιατί μέσα σε μόλις 11 δευτερόλεπτα έχασαν το παιδί τους έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό. Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ζακύνθου είναι καταπέλτης για τους εννέα κατηγορούμενους και το δικαστήριο θα αποδώσει τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα», σημείωσαν οι δικηγόροι της οικογένειας.

Το 

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 22χρονος Αμερικανός διασκέδαζε με την παρέα του σ’ ένα μπαρ, όταν υπήρξε παρεξήγηση με έναν απ’ τους κατηγορούμενους, η οποία έλαβε μεγάλες διαστάσεις όταν κάποια στιγμή ο τουρίστας θέλησε να φωτογραφηθεί με μια σερβιτόρα.

Ο τσακωμός γενικεύτηκε και στη συνέχεια ο τουρίστας βρέθηκε εκτός καταστήματος, στον δρόμο, όπου δέχτηκε λιντσάρισμα από περίπου 7-8 άτομα.

Είναι χαρακτηριστικό και έχει καταγραφεί στις κάμερες πως τα άτομα συνέχισαν να τον χτυπούν με κλοτσιές ακόμα και τη στιγμή που ο 22χρονος είχε πέσει στο οδόστρωμα, έχοντας πλέον χάσει τις αισθήσεις του.

Η ιατροδικαστική έκθεση κάνει λόγο για «σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προήλθαν από χτυπήματα στο κεφάλι με θλων όργανο, προκαλώντας σύνθλιψη του κρανίου, επιφέροντας εγκεφαλική αιμορραγία και επομένως τον θάνατο