Facebooktwitterlinkedinmail

Ο  Μητροπολίτης Αμβρόσιος αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και στις πιέσεις που ασκούνται στην Κύπρο κάνει λόγο για «εθνική προδοσία», ενώ τονίζει πως η μεγαλόνησος «πουλήθηκε στον Ερντογάν»

Η ανάρτηση  του Αμβρόσιου:
«ΑΙΣΧΟΣ! ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!
ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΣ!
ΕΠΩΛΗΘΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ Κ. ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ!!!!!!
Επιτρέψατέ μου, αγαπητοί αναγνώστες και φίλοι του ιστοτόπου μας, να σας μεταφέρουμε εδώ τις ανησυχίες, όχι τις ιδικές μας, από τις οποίες ενωχλήθησαν μερικοί της δημοσιογραφίας, (λέγε με Ευαγγελάτο) αλλά τις ανησυχίες  άλλων προσώπων και παραγόντων του κοινωνικού στερεώματος, κραυγές αγωνίας μάλλον και όχι απλώς ανησυχίες, οι οποίες αυτή τη φορά,  αγκαλιάζουν την Κύπρο μας. Και σας παραθέτουμε αυτές τις κραυγές αγωνίας, μήπως πεισθεί και ο γνωστός Δημοσιογράφος και Κριτής των πάντων κ. Ευαγγελάτος, ότι οι καιροί, τους οποίους διερχόμεθα είναι κρίσιμοι! Οι στιγμές είναι ιστορικές! Γιατί άραγε το αμφισβητεί; Ποίων άραγε συμφέροντα εξυπηρετεί; Στη μνήμη μας, χωρίς και να το θέλουμε,  έρχεται η παληά εκείνη προδοτική πράξη μερικών συναδέλφων του από τη συντεχνία των δημοσιογράφων: Μερικοί συνάδελφοι του κ. Ευαγγελάτου μερικά χρόνια πρίν είχαν χρηματισθή για να προβάλουν και να εξυμνούν το προδοτικό εκείνο  Σχέδιο του Κόφι Αννάν για την Κύπρο μας! Δηλ. όταν μερικοί δημοσιογράφοι αντιδρούν καταπραϋντικά, τότε πρέπει να διερωτώμεθα:  Μόνοι τους το ενεργούν ή κάποιοι τους έβαλαν; 
Να, λοιπόν, η αγωνία μερικών εθνοπρεπώς σκεπτομένων αδελφών μας για την μαρτυρική Κύπρο! 
+ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Νέα Υόρκη-ΗΠΑ  –   30 Ιανουαρίου 2017
Μετά από μεγάλη προσπάθεια αποπροσανατολισμού, έγινε ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ
Αδελφέ μας Κύπριε,
Ο Ν. Αναστασιάδης παραδίδει τους τίτλους ιδιοκτησίας του κράτους σου…(Και χωρίς δικό σου κράτος, ούτε το σπίτι θα σου ανήκει σε μερικά χρόνια….). Αυτό που κάνει δηλαδή τώρα ο Ν. Αναστασιάδης (μόνον σαν αντιπρόσωπος της Ελλ. Κοινότητας) – πάει σε διεθνείς συμβολαιογράφους και “γράφει το κυπριακό κράτος αλλού”, δηλαδή παραδίδει τους τίτλους ιδιοκτησίας. (Ο ίδιος ήταν και υπέρμαχος του σχεδίου Ανάν το 2004!)
Τώρα, έχει συσταθεί μόνιμη διεθνής διάσκεψη, στην οποία τρεις ξένες χώρες, (χωρίς την παρουσία του κυπριακού κράτους), συζητούν για το μέλλον της Κύπρου. (Εχει κανείς εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις της Αγγλίας και της Τουρκίας και στη τωρινή ανθελληνική κυβέρνηση της Ελλάδας;)
Επιδιώκεται διά της Γενεύης η αναίρεση των βασικών προβλέψεων των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας,και ειδικά αυτής που ζητά την άμεση αποκατάσταση της πλήρους κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων.
Η διάσκεψη της Γενεύης δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να νομιμοποιεί το αποτέλεσμα της εισβολής του 1974, αλλά και κάτι ακόμα, να καταργεί την κυπριακή κυριαρχία (προς το παρόν τους τίτλους, αύριο και το πραγματικό κράτος εκεί στην περιοχή που απέμεινε ελεύθερη).
Δημοψήφισμα: Όταν και αν στο τέλος γίνει δημοψήφισμα, δεν θα έχει πολύ νόημα το τι θα ψηφίσει ο λαός γιατί θα έχουμε απωλέσει προ πολλού την νομική πραγματικότητα του κράτους μας. (Και θα εκβιαστούμε να μην ψηφίσουμε διαφορετικά γιατί αν το πράξουμε, θα κινδυνεύσουμε να έρθουμε σε σύγκρουση με όλο τον κόσμο και να οδηγηθούμε σε χάος).
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ;