Facebooktwitterlinkedinmail

Είναι ένας από τους πιο ενεργούς εκπροσώπους της κλασικής τζαμαϊκανής reggae και ταυτόχρονα ένας από τους μουσικούς που συνεχώς σπρώχνει τα όρια της, μέσω αντισυμβατικών συνεργασιών με πολλούς άλλους δημιουργικούς καλλιτέχνες.

Ο Skarra Mucci ενόψει της εμφάνισης του μαζί με το Blend Mishkin στο Gagarin 205, μας μιλάει για μουσική, εσωτερικότητα και τη δύναμη της αγάπης

Η reggae έχει μια μακρά ιστορία δεκαετιών και ακόμα προσελκύει νέους οπαδούς. Γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό και πόσο διαφορετική είναι η μοντέρνα reggae σε σχέση με τα παλιά, κλασικά κομμάτια;

Ξέρω από πρώτο χέρι ότι οτι αυτή η μουσική συνδέεται με την ψυχή των ανθρώπων και χαλαρώνει το μυαλό. Η reggae δεν έχει αλλάξει, έχει απλά μεγαλώσει όπως τα κλαδιά ενός δέντρου που απλώνεται σε πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις. Δε θα έμπαινα ποτέ στη διαδικασία να συγκρίνω την κλασική reggae με τη μοντέρνα, πιστεύω ότι ο ανταγωνισμός σκοτώνει τη δημιουργικότητα και το πνεύμα της θετικής αντίληψης. Είτε παλιά, είτε νέα, η reggae είναι πάντα reggae και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να την αγαπήσεις.

Η καταγωγή σου είναι από τη Τζαμάικα, αλλά δραστηριοποιείσαι κυρίως στην Ευρώπη. Πιστεύεις ότι εμπορικά η μουσική σου δραστηριότητα θα ήταν αλλιώτικη αν περιοριζόσουν σε ένα από τα δυο μέρη;

Είμαι γεννημένος στη Τζαμάικα και επί της ουσίας εδώ κατοικώ, απλά περνώ πολύ δημιουργικό χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους που έχω στην Ευρώπη. Είναι γνωστό ότι η reggae γεννήθηκε επίσης στη Τζαμάικα και είναι ζει στην Ευρώπη, έχει μια πορεία παράλληλη με αυτή του Lee Scratch Perry ας πούμε! Οι άνθρωποι στην Ευρώπη εκτιμούν αυτή τη μουσική και της δίνουν τη σημασία και την προσοχή που της αρμόζει. Όσον αφορά εμένα, εστιάζω στην ευρωπαική αγορά αλλά και στην παγκόσμια, η ενότητα της reggae είναι κάτι που χαρακτηρίζει και αυτές τις περιστάσεις!

Έχω την εντύπωση ότι η σκηνή είναι το φυσικό περιβάλλον για έναν καλλιτέχνη όπως εσύ, ότι η μουσική σου λειτουργεί 100% σε συνθήκες συναυλίας. Πως όμως είναι η πραγματικότητα για το Skarra Mucci μέσα στο στούντιο; Πως λειτουργείς σε αυτό το χώρο;

Συμφωνώ ότι επί σκηνής είναι που συνδέομαι περισσότερο με τους ανθρώπους μου και θέλω να δίνω στον κάθε έναν το αίσθημα ότι συνδέονται κι αυτοί μαζί μου. Στο στούντιο η μουσική πάιρνει το ρόλο του κοινού και αφήνομαι στην ενέργεια και το vibe της, ώστε να ‘βγει’ το καλύτερο δυνατό φωνητικό στυλ και οι κατάλληλες μελωδίες ώστε να πετύχουμε το κλασικό μας χαρούμενο ύφος. Πιστεύω ότι επειδή είμαι πάντα συγκεντρωμένος στη θετική ενέργεια, λειτουργώ παντού με τον ίδιο τρόπο και με τη χάρη του Θεού, ελπίζω να μην αλλάξει ποτέ αυτό.

Στη διάρκεια της καριέρας σου, έχεις συνεργαστεί με πολλούς και σημαντικούς καλλιτέχνες. Πόσο σημαντικές ήταν αυτές οι αλληλεπιδράσεις για το τελικό αποτέλεσμα του κάθε δίσκου;

Πραγματικά λατρεύω να μοιράζομαι την έμπνευση! Το να μοιράζεσαι με άλλους κάτι τέτοιο είναι μια πράξη αγάπης και η ενότητα είναι μια δύναμη που ανυψώνει την ανθρώπινη ύπαρξη. Οι συνεργασίες πάντα βγάζουν τον καλύτερο μας εαυτό και γι’αυτό είναι ξεχωριστές και ιδιαίτερες.

Τυχαίνει κάποια από αυτές να σημαίνει περισσότερα για σένα από τις υπόλοιπες;

Ναι, μπορεί να έχω μερικές πιο αγαπημένες, αλλά θα παραμείνουν το μυστικό μου! Ίσως το μοιραστώ με τον κόσμο κάποτε, αλλά όχι ακόμα!

Υπάρχει κάποιος καλλιέχνης που δεν έχετε συνεργαστεί ακόμα και θα το ήθελες πολύ;

Ω ναι, είναι πολλοί. Οι Marcia Griffiths, JC Lodge, Carlene Davis, Barrington Levy, Lee Scratch Perry, Steven & Damian Marley, Buju Banton, Bobby Digital, John Legend, Dj Khalid, Rihanna, Shaggy, Alpha Blondy είναι οι πρώτοι που μου έρχονται στο μυαλό και η λίστα είναι ατελείωτη!

Ποια είναι τα άμεσα μελλοντικά σου σχέδια;

Κυρίως να ζω ευτυχισμένος! Ετοιμάζω ένα νέο EP μαζί με τους La Entourloop και Manu Digital και επίσης θα λανσάρουμε το Kingskarrapharm, που είναι μια επιχείρηση με προιόντα φαρμακευτικής μαριχουάνας.

Τον προσεχή Μάιο, θα σε δούμε στην Αθήνα μαζί με το Blend Mishkin και άλλους. Τι να περιμένουμε από εκείνη τη βραδιά;

Μόνο το καλύτερο από τους δύο κόσμους μας! Τζαμαικανή ατμόσφαιρα αναμεμειγμένη με ελληνική λιακάδα και ανθρώπους γεμάτους θετική ενέργεια. Θα είναι ένα μοναδικό event κι ελπίζω να σε δω εκεί! Μην ξεχνάτε να αγαπάτε τον εαυτό σας, είναι ο μόνος δρόμος για να μάθουμε να αγαπάμε ο ένας τον άλλον. Η αγάπη είναι τα πάντα φίλε μου..