Facebooktwitterlinkedinmail

Βαρυσήμαντες χαρακτηρίστηκαν από τα φιλικά ΜΜΕ οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Μάκη Βορίδη στο ΑΠΕ. Παρουσίασε τον Αλέξη Τσίπρα ως τον μεγαλύτερο ψεύτη πολιτικό της ελληνικής ιστορίας, ενώ χαρακτήρισε όσους επιμένουν να στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση «δηλητηριασμένους από ιδεολογικό μίσος αριστερούς που ονειρεύονται την ταξική αντεκδίκηση».

Ο τσεκουράτος εκπρόσωπος της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματος προχώρησε όμως κι ένα βήμα παρακάτω, καταθέτοντας με περισσή ειλικρίνεια τους δικούς του ιδεολογικούς μύχιους πόθους, εκτιμώντας πως ο λαός θα ψηφίσει ώστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά Αριστερά στη διακυβέρνηση της χώρας!

Ο λάτρης της αλήθειας κ. Βορίδης παρέλειψε φυσικά να αναφερθεί στις εκλογές υπό τις νέες συνθήκες που ο ΣΥΡΙΖΑ εξέθεσε απολύτως στον ελληνικό λαό και στη συνέχεια κέρδισε τις εκλογές τον Σεπτέμβρη του 2015.

Αναφέρθηκε όμως στις «αλήθειες» της Ν.Δ. που επιμένει ότι η φορολογία μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές ξεπερνά το 75% του μεσαίου εισοδήματος, ότι είναι αυξημένη η εγκληματικότητα, ότι είναι καταστροφική η μεταναστευτική πολιτική.

Δεν παρέλειψε φυσικά να επικαλεστεί τα θύματα (μόνο) των πρόσφατων τραγωδιών στο Μάτι και στη Μάνδρα και συνέχισε με την «αθλιότητα της συμφωνίας με τα Σκόπια, την επιλογή ταυτότητας φύλου κατά βούληση, την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, το ξεθεμέλιωμα κάθε μεταρρύθμισης στη δημόσια παιδεία, την επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου, την κατατρομοκράτηση κάθε ελεύθερης συνείδησης στη δικαιοσύνη και στη δημοσιογραφία [!], τη δέσμευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια». Αυτές είναι οι αλήθειες του κ. Βορίδη που φυσικά αναμασούν και αναπαράγουν τα δικά του τρολ της «έγκυρης» ενημέρωσης.

Ωστόσο, στην τελευταία αποστροφή του λόγου του περιέχεται και όλο το «ζουμί» της αληθινής ιδεολογικής του τοποθέτησης:

«Η τραγωδία που ζούμε αυτά τα τέσσερα χρόνια τελειώνει σύντομα. Και αφήνει μόνο ένα καλό: όλοι πια ξέρουν, όλοι κατάλαβαν τι είναι η Αριστερά. Και για αυτόν τον λόγο, ο λαός μας θα ψηφίσει ώστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά Αριστερά στη διακυβέρνηση της χώρας. Σκληρό, αλλά χρήσιμο και απαραίτητο μάθημα».

Ούτε η φορολογία, ούτε οι νόμοι προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων, ούτε οι διεθνείς συμφωνίες που ξεπερνούν τους εθνικιστικούς επικινδύνους δρόμους, ούτε καν οι νεκροί των καταστροφών είναι το κυρίαρχο για τον πρώην αρχηγό της ΕΠΕΝ. Ενα και μόνο είναι το βασικό: να ηττηθεί μια για πάντα συνολικά η Αριστερά!

Το δικό του ακροδεξιό παρελθόν, όπως και το παρελθόν της διαφθοράς και της διαπλοκής, της κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος και της αυθαιρεσίας, του ρουσφετιού και της οικογενειοκρατίας, της εξυπηρέτησης των ισχυρών οικονομικών παραγόντων που λεηλάτησαν τη χώρα, τη φοροδιαφυγή και τη συρρίκνωση μισθών και συντάξεων, την καταβαράθρωση του ΕΣΥ, την αποψίλωση της δημόσιας εκπαίδευσης και την απροκάλυπτη καταστολή, όλα προφανώς ήταν αποκυήματα της νοσηρής φαντασίας των αριστερών για τον κ. Βορίδη.

Τότε τα μονοφωνικά κανάλια της ενημέρωσης δεν ήταν «φιλοκυβερνητικά», ήταν αντικειμενικά. Οι νυχτερινές μεταβιβάσεις νοσοκομείων σε νεοσύστατες εταιρείες και τα θαλασσοδάνεια σε όσους απέλυαν την ίδια στιγμή χιλιάδες εργαζόμενους, η υπεράσπιση κάθε διορισμένης διοίκησης που ζητούσε την κήρυξη απεργιών ως παρανόμων, το ανελέητο κυνήγι μεταναστών, χρηστών και οροθετικών, η εκτόξευση της ανεργίας, οι μεταφορές -ακόμα και μέσω μεγάλων δικηγορικών γραφείων- μαύρου χρήματος σε offshores, όπως καταγράφτηκαν και στις διεθνείς λίστες εγγράφων, οι υποθέσεις σκανδάλων που σάπιζαν σε εισαγγελικά γραφεία χωρίς οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης να τολμούν να τα βάλουν με τους επώνυμους, όλα αυτά και πολλά άλλα για τον κ. Βορίδη ήταν πταίσματα μπροστά στον αριστερό «κίνδυνο».

Ακόμα και η δική του προσωπική συμβολή από υπουργικούς θώκους στην ευνοϊκή διευθέτηση υποθέσεων που αποδεδειγμένα έβλαψαν το δημόσιο κρίθηκε (από τον ίδιο) ιδιαιτέρως επιτυχής.

Εχει νόημα να θυμίσει κανείς στο σημείο αυτό το πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντικατέστησε τον Β. Μεϊμαράκη με τον κ. Βορίδη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μετά την επεισοδιακή αρχειοθέτηση της υπόθεσης Βγενόπουλου από την εισαγγελέα Γ. Τσατάνη.

Προφανώς τότε ο αρχηγός της Ν.Δ. διέκρινε ως σημαντικότερο νομικό τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ, λαμβάνοντας υπόψη και τις μεγάλες υποθέσεις που χειρίστηκε όπως: ο διακανονισμός με τη Siemens, ο Νόμος για τις μεταβιβάσεις σημάτων που βοήθησε να μεταβιβαστεί εύκολα και χωρίς ενοχλητικά εμπόδια η εφημερίδα Espresso (ο κ. Βορίδης ήταν δικηγόρος της εφημερίδας, ενώ στενός του συνεργάτης ήταν μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας που εξασφάλισε τελικά το σήμα), η εκχώρηση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» με τροπολογίες που εξασφάλιζαν στον νέο ιδιοκτήτη την απαραίτητη μεταβίβαση αδείας (ο ίδιος ο κ. Βορίδης ισχυρίστηκε πως αυτό έγινε για το καλό των εργαζόμενων), το γεγονός ότι ήταν συνήγορος των καταχραστών και πρωταγωνιστών του σκανδάλου των ENERGA και HELLAS POWER την ίδια στιγμή που ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., ενώ πρόσφατα υπήρξε συνήγορος του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη, όταν καταδικάστηκε λόγω της ανάμιξης των παιδιών του Πάνου Καμμένου στις «αποκαλύψεις» του.

Ο ακροδεξιός φιλαλήθης απόφοιτος του Κολλεγίου Αρρένων δεν τοποθετήθηκε στο ΑΠΕ (προφανώς από τακτ) για την απόλυση και τον διασυρμό -ακόμη και μετά θάνατον- της καθηγήτριας που έπιασε τον γιο του Αντώνη Σαμαρά (και ανιψιό του προέδρου τότε του Ιδρύματος) να αντιγράφει, ούτε όμως και για τις καταγγελλόμενες αεροπορικές μεταφορές του αρχηγού του με τα ελικόπτερα καναλάρχη.

Το δικό του απόλυτο κακό, όπως ο ίδιος το εκφράζει στο τουίτερ, είναι ότι «Εχουν όλοι κομμουνιστικό παρελθόν και αυτή είναι η αντίληψή τους. Αυτό είναι που έχουν μέσα στην καρδιά τους»! Πράγματι

efsyn