Facebooktwitterlinkedinmail

 

Όποιος αμφιβάλλει ακόμη για το πολιτικό ήθος, την ποιότητα της δημοκρατίας που ευαγγελίζονται όπως και για τον τον αξιακό κώδικα στον οποίο ομνύουν στελέχη και κυβερνητικά μέλη, θα πρέπει να αναθεωρήσει απόψεις και να παραδεχτεί ότι έσφαλλε. Έσφαλλε και αδίκησε κατάφωρα όλους αυτούς που σήμερα κυβερνούν τη χώρα και καθημερινά δίνουν δείγμα γραφής των άοκνων προσπαθειών τους για το κτίσιμο του νεοπαγούς Μητσοτακικού συστήματος. Ενός συστήματος που ασφυκτιά και ενοχλείται βαθύτατα από την διαφορετική άποψη και νοιώθει απόγνωση και απελπισία από την κριτική που του ασκείται. Και μόνο το γεγονός ότι ανέχεται το Μητσοτακικό καθεστώς την ύπαρξη αντιπολίτευσης, η οποία με ιδιαίτερο θράσος τολμά και εναντιώνεται στην πιο άξια μεταπολιτευτικά κυβέρνηση, καταδεικνύει το δημοκρατικό του μεγαλείο. Όλα όμως έχουν τα όρια τους και η υπομονή, η Ιώβεια πρωθυπουργική υπομονή, έχει πλέον εξαντληθεί μπράτσα στις ασχήμιες των πολιτικών του αντιπάλων. Χαρακτηριστική η προχθεσινή περίπτωση της Γαύδου. Εκεί που ο Κυριάκος αντί να ξεκουραστεί κι αυτός σαν άνθρωπος τα Θεοφάνεια, επισκέφτηκε τους θαλασσινούς ακρίτες μας προκειμένου να τους εμψυχώσει με την παρουσία του και να τους θυμίσει πως η κυβέρνηση του κανένα δεν ξεχνά όσο μακριά κι αν βρίσκεται από το κέντρο. Μόνο που υπήρξε ένα μικρό πρόβλημα που αφορούσε την πρώην Δήμαρχο του νησιού, εκείνη την αθεόφοβη την άναρχο συριζαία που παραποιώντας την πραγματικότητα, φρόντιζε και φροντίζει να περνά γενεές δεκατέσσερις την κυβέρνηση για την – άκουσον- άκουσον τώρα – παντελή εγκατάλειψη από κάθε άποψη του νησιού και των κατοίκων του. Γι αυτό και οι κυβερνητικοί ειδήμονες ενεργοποιώντας πρακτικές του ακροδεξιού παρελθόντος της παράταξης τους, έστειλαν τον τοπικό αστυνόμο να της προτείνει τον κατ οίκον περιορισμό της, μέχρι της αναχωρήσεως της Αυτού Εξοχότητας, του Πρίγκηπος Κυριάκου του ατελείωτου. Κι αυτό γιατί τυχόν συνάντηση τους και μιας πιθανής διαμαρτυρίας της παραπάνω για τις επικρατούσες συνθήκες διαβίωσης στο νησί, θα στενοχωρούσε πολύ τον κατ εξοχήν ευαίσθητο πρωθυπουργό μας. Το << καλείστε δια υπόθεση σας στην αστυνομία… >> των δεκαετιών του 50 και του 60, στις μέρες μας αντικαταστάθηκε με << με το κατ οίκον περιορισμό >> όσων ενοχλούν και βαρύνουν την ατμόσφαιρα με την παρουσία τους, παρόντος του κ. πρωθυπουργού. Ίσως γενικευτεί σύντομα η παραπάνω πρακτική και με αστυνομική συνδρομή κλείνονται από τούδε στα σπίτια τους – πάντα βέβαια οικιοθελώς – όσοι δεν συνάδουν , μήτε συμφωνούν με την ακροδεξιά Μητσοτακική κυβέρνηση, όταν την πόλη η το χωριό τους επισκέπτεται ο Κυριάκος η οι υπουργοί του. Εξάλλου το είπε ξεκάθαρα και ο παραλίγο κάποτε κομμουνιστής, ο Τάκης του υπουργείου προστασίας του πολίτη ,<< ο Τσίπρας διχάζει τον κόσμο ξανά με τις…υπερβολες του για την Γαύδο…>>. Αυτά λέει ο Τάκης και κατάφερε να γίνει ο πρώτος κομμουνιστής υπουργός σε μια ακροδεξιά κυβέρνηση.

Το γενικότερο κλίμα πολιτικής και ηθικής ανάτασης του τόπου, διανθίζεται επίσης και με αφορμή τα ανδραγαθήματα βουλευτών της ΝΔ με δέλεαρ τον κυβερνητικό κορβανά, και με ρήσεις , συμβουλές και συμπεράσματα δημοσιογράφων του βεληνεκούς ενός Πρωτοσάλτε, ενός Οικονόμου και άλλων τροφίμων και προθύμων του Μαξίμου. Ο παραπάνω, λοιπόν, απεφάνθη πως το μόνο αρνητικό που έχει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, είναι το νεαρό της ηλικίας των περισσότερων βουλευτών της, η εκλογή τους για πρώτη φορά, καθώς και η έλλειψη εμπειρίας. Κι όλα αυτά κατά τον Πρωτοσάλτε συντελούν στο να αποκαλύπτονται εύκολα οι λαμογιές τους, σε αντίθεση με τους παλιότερους συναδέλφους τους που ξέρανε να τις κρύβουν λόγο εμπειρίας. Αυτός, λοιπόν, είναι ο καημός και ο λόγος του γενικευμένου πλιάτσικου από κυβερνητικούς βουλευτές που ΄΄ δεν ξέρουν να κλέβουν ΄΄, για το δίδυμο της δημοσιογραφικής συμφοράς.

Είναι σίγουρο πως δεν θα σταματήσουν πρωθυπουργός, υπουργοί και τα λοιπά παρακολουθήματα τους, να ενεργούν έργο και  λόγο  και να προκαλούν, να υποτιμούν την κοινή νοημοσύνη και να φτύνουν κατάμουτρα την αλήθεια και την ζοφερή πραγματικότητα που αγκαλιάζει την κοινωνική πλειοψηφία.

Για αυτούς και άλλους τόσους λόγους ας τους δοξάσουμε. Αυτή τη φορά στις κάλπες που έρχονται.