Facebooktwitterlinkedinmail

Γιώργος Νταντάμης: «Το γκάλοπ σήμερα έδειξε τους νικητές στις 26 Μαΐου! Είμαστε ο Συνδυασμός όλων των Κατερινιωτών»

 

Χιλιάδες κόσμου έδωσαν το παρών στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ανεξάρτητου συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα» μετατρέποντας την εκδήλωση σε ανοιχτή συγκέντρωση που θύμιζε λαμπρές πολιτικές στιγμές του παρελθόντος.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης, το βράδυ της Παρασκευής 29 Απριλίου, μαζί με τα μέλη του Συνδυασμού υποδέχθηκαν Δημότες από όλες τις επαγγελματικές τάξεις και τους πολιτικούς χώρους, που έδωσαν το παρών τιμώντας την «Ανανέωση Τώρα». Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν πρώην Βουλευτές, π. Δήμαρχοι, Πολιτευτές, Πρόεδροι παραγωγικών και πολιτιστικών φορέων.

Αμέσως μετά την τελετή του αγιασμού από τον εκπρόσωπο της Μητρόπολης πατήρ Μιχαήλ, ο Γιώργος Νταντάμης ανέβηκε στο βήμα για να απευθύνει χαιρετισμό μέσα σε επευφημίες και χειροκροτήματα. «Ανεξάρτητοι, Αδέσμευτοι και Ενωτικοί», υπερθεμάτισε ενώ στα μεγάφωνα ηχούσε το «η Μακεδονία του παλιού καιρού» ξεσηκώνοντας το ακροατήριο.

Ο λόγος του εύστοχος, ουσιαστικός και ειλικρινής. Χωρίς σημειώσεις και προμελετημένες ομιλίες, ο Γιώργος Νταντάμης μίλησε από καρδιάς. Έδωσε το στίγμα της υποψηφιότητάς του, αποστομωτικές απαντήσεις προς «συκοφάντες, προβοκάτορες, σε όσους λοιδορούν» και ξεσήκωσε κύματα ενθουσιασμού ως – κατά κοινή ομολογία – γνήσια ηγετική φυσιογνωμία.

«Από την Κατερίνη, την πρωτεύουσα του Δήμου Κατερίνης, την πρωτεύουσα του Νομού Πιερίας, από τα ιερά αυτά χώματα της Μακεδονίας στέλνουμε μήνυμα σ’ όλη την Ελλάδα ότι θα πάμε ενωμένοι οι Έλληνες, σίγουροι ότι θα μας ακολουθήσουν κι άλλοι από διάφορους πολιτικούς χώρους. Συμφωνήσαμε στο αυτονόητο: Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να μας ενώνει! Κι εμείς ενωθήκαμε! Δεν ανήκουμε σε κανέναν, ανήκουμε σ’ εσάς», είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος ξεσηκώνοντας το ένθερμο χειροκρότημα.

Σε άλλο σημείο του λόγου του αναφέρθηκε στα πρόσωπα του συνδυασμού του υπογραμμίζοντας: «Ένας Συνδυασμός που συγκροτήθηκε από εκλεκτά πρόσωπα της τοπικής μας κοινωνίας. Είναι άτομα με προσωπικότητα που έρχονται να συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους για την ανατροπή και αλλαγή τού σκηνικού στον Δήμο Κατερίνης. Δεν θα είχε γίνει ποτέ αυτός ο Συνδυασμός, εάν είχαμε μια Διοίκηση στον Δήμο που θα άρμοζε σ’ εμάς τους πολίτες. Είναι ο Συνδυασμός όλων των Κατερινιωτών».

Μιλώντας για το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις του συνδυασμού, ο Γ. Νταντάμης σημείωσε: «Ο πολίτης, ο δημότης, στο προσκήνιο! Ό,τι θέλουμε να κάνουμε, αφορά τον Δημότη… Θέλουμε την πόλη, τον Δήμο να είναι τόπος ανάπτυξης και ευλογίας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Θέλουμε έναν Δήμο αρωγό και προστάτη τού Δημότη».

Αναφορικά με την προεκλογική μάχη, ο υποψήφιος τόνισε: «Πίστευα ότι θα έχουμε πολιτικό πολιτισμό. Υπάρχει πολιτικός πολιτισμός -είναι αλήθεια- αλλά μόνον από εμάς! Υπάρχει πολιτικός πολιτισμός από εμάς, διότι είναι στα «πιστεύω» μας, στην κουλτούρα μας, είναι στις αρχές μας. Δυστυχώς, δεν ισχύει για τους υπόλοιπους… Θα έχετε παρατηρήσει πολλοί από εσάς ότι κάποιοι βάλλουν εναντίον μας συκοφαντικά δημοσιεύματα, παραπλανητικά δημοσιεύματα, σπιλώνουν υπολήψεις ανθρώπων και οικογενειών χωρίς ντροπή και σεβασμό με αργυρώνητους «ταπεινούς» που γράφουν στα μπλογκς πλέον. Εάν προεκλογικά φέρονται έτσι, σκέφτομαι πώς θα λειτουργήσουν μετεκλογικά. Αγοράζονται συνειδήσεις! Το ξέρετε! Ρέει χρήμα άφθονο! Το ξέρετε! Δωρίζουν στολές στις ομάδες, διορίζουν δίμηνα, τάζουνε, δίνουν λεφτά. Η κοινωνία η τοπική τα ξέρει όλα αυτά. Θα τους απαξιώσει, θα τους πληρώσει με το ίδιο νόμισμα».

Καταλήγοντας αναφέρθηκε στη διαφορετικότητα του συνδυασμού αλλά και στη μεγαλειώδη εκδήλωση που δηλώνει την καθολική αποδοχή του συνδυασμού από τους Δημότες: «Εμείς είμαστε οι διαφορετικοί, είμαστε αυτοί που χρειάζεται η κοινωνία για να φέρει την αξιοκρατία, την ισότητα, τη δικαιοσύνη, τη διαύγεια, το φως, να μπει καθαρός αέρας! Σας καλώ όλους σε συστράτευση. Το γκάλοπ σήμερα έδειξε τους νικητές στις 26 Μαΐου!».

Παρουσίαση υποψηφίων

Στο τέλος της ομιλίας, προσφωνήθηκαν κατά αλφαβητική σειρά και ανέβηκαν στην εξέδρα ένας προς ένας όλοι οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κατερίνης.

Ο Γ. Νταντάμης τόνισε σχετικά: «Πριν κατέβω από το βήμα, θα ανέβουν στο βήμα οι συνάδελφοί μου Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Ήθελα, λοιπόν, να σταθώ λίγο σ’ αυτούς και να πω: Εγώ, ως Γιώργος Νταντάμης, ήδη, σε προσωπικό επίπεδο, αισθάνομαι νικητής! Διότι αυτά τα 62 άτομα που στοιχήθηκαν μαζί μου, αυτά τα εκπληκτικά, μοναδικά πρόσωπα, μου κάνανε την τιμή να με εμπιστευθούνε. Αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης, γι’ αυτό και αισθάνομαι ήδη νικητής και καταξιωμένος σ’ αυτή την ηλικία που έφτασα. Τώρα, αισθάνομαι εγώ την υποχρέωση απέναντί τους να ηγηθώ με τον καλύτερο τρόπο για να πάρουμε τη νίκη στις 26 Μαΐου. Και σας θέλουμε συμμάχους σ’ αυτόν τον αγώνα», (χειροκροτήματα).

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Γ. ΝΤΑΝΤΑΜΗ

 

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, (χειροκροτήματα).

Το πρωί μπήκε ένα περιστέρι μέσα στο εκλογικό κέντρο. Και το ωραίο είναι ότι όσο νυχτώνει, αυτή η Παρασκευή γίνεται ακόμη πιο όμορφη. (χειροκροτήματα).

Είχα τη φυσιολογική αγωνία να δω πόσος κόσμος θα έρθει. Ελάτε όλοι επάνω (στο βήμα) να δείτε τι γίνεται κάτω, (χειροκροτήματα). Να έρθουν αυτοί που κάνουν τα γκάλοπ να δουν την Κατερίνη όλη εδώ. (χειροκροτήματα).

Καλησπέρα! Ποιον να πρωτοχαιρετίσω; Οι Δήμαρχοι, οι φίλοι μας, που βοήθησαν τον τόπο! Φίλοι Βουλευτές, πολιτευτές, Πρόεδροι παραγωγικών φορέων! Εσείς όλοι, εσείς από την Κατερίνη, από τον Άγιο Δημήτριο, από το Ελατοχώρι, από τον Κούκο, από τον Κορινό, απ’ τη Μηλιά, απ’ τον Λόφο, από παντού! Να είστε όλοι καλά! (χειροκροτήματα).

Έσκισα πολλές σελίδες. Έγραφα, έσκιζα, έγραφα, έσκιζα… Κατέληξα στο ότι ο γραπτός ο λόγος δεν είναι ο καλύτερος για να σας μιλήσω. Έτσι κατέληξα στην απόφαση να σας μιλήσω χωρίς κείμενο, να σας μιλήσω μέσα από την καρδιά μου. Εξάλλου, όταν έχεις να πεις μόνο αλήθειες, δεν χρειάζεσαι σημειώσεις. «Βγάλε» την ψυχή σου και ο κόσμος θα σε καταλάβει, (χειροκροτήματα).

????????????????????????????????????

 

Είμαστε Ανεξάρτητοι

«Ανανέωση Τώρα»! Ανεξάρτητος Συνδυασμός! Έτσι με προλόγισε η εκφωνήτρια της εκδήλωσης, η Χαρούλα Σοφιανίδου, (χειροκροτήματα), έτσι είμαστε, έτσι θα συνεχίσουμε, μέχρι το τέλος! (χειροκροτήματα).

«Ανανέωση Τώρα»! Ένας Συνδυασμός που συγκροτήθηκε από εκλεκτά πρόσωπα της τοπικής μας κοινωνίας. Τους έχω μπροστά μου και τους καμαρώνω, που μου έκαναν την τιμή να πλαισιώσουν αυτόν τον Συνδυασμό.

Είναι άτομα με προσωπικότητα. Είναι άτομα της προσφοράς, είναι εθελοντές ζωής. Είναι άνθρωποι της σταδιοδρομίας, είναι Καθηγητές Πανεπιστημίων, είναι επιχειρηματίες, είναι επιστήμονες, είναι εργαζόμενοι στον Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα, είναι όλοι ολοκληρωμένες προσωπικότητες που έρχονται να συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους για την ανατροπή και αλλαγή του σκηνικού στον Δήμο Κατερίνης, (χειροκροτήματα).

Ξεκινήσαμε πριν από ενάμισι χρόνο. Μια παρέα ενεργών πολιτών. Κρατάει χρόνια αυτή η υπόθεση (του προβληματισμού μας για την Κατερίνη). Κρατάει χρόνια η δυσαρέσκεια και η αγανάκτηση στη βάση της κοινωνίας μας.

Δεν θα είχε γίνει ποτέ αυτός ο Συνδυασμός, εάν είχαμε μια Διοίκηση στον Δήμο που θα άρμοζε σ’ εμάς τους πολίτες. Είχαμε και τις δουλειές μας και τη ζωή μας. Με ώθησαν αυτά τα «παιδιά» να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας. Είναι όλοι συνδημιουργοί αυτού του Συνδυασμού, του ανεξάρτητου, του ακομμάτιστου, του ακηδεμόνευτου. Είναι ο Συνδυασμός όλων των Κατερινιωτών! (χειροκροτήματα).

Είμαστε Ενωτικοί

Από την Κατερίνη, την πρωτεύουσα του Δήμου Κατερίνης, την πρωτεύουσα του Νομού Πιερίας, από τα ιερά αυτά χώματα της Μακεδονίας στέλνουμε μήνυμα σ’ όλη την Ελλάδα ότι θα πάμε ενωμένοι οι Έλληνες, θα μας ακολουθήσουν κι άλλοι από διάφορους πολιτικούς χώρους.

Συμφωνήσαμε στο αυτονόητο: Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να μας ενώνει! Κι εμείς ενωθήκαμε! Δεν ανήκουμε σε κανέναν, ανήκουμε σ’ εσάς! (χειροκροτήματα).

Υπολόγιζα να σας κάνω έναν χαιρετισμό διότι σήμερα έχουμε εγκαίνια, αλλά πού να βρεις τόσες χιλιάδες ανθρώπους ξανά. Θα σας «εκμεταλλευτώ» για λίγα λεπτά.

Προγραμματικές θέσεις / δεσμεύσεις

Κι έτσι, να σας πω λίγα, κάποια ελάχιστα «πράγματα» για το πρόγραμμά μας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα μελετημένο από εμάς τους ίδιους, από εμένα και από τους Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους, από εξωτερικούς συνεργάτες, τεχνοκράτες και πολιτικούς φίλους μας, ύστερα από μία διαβούλευση.

Είναι μια διαβούλευση που κρατάει πάνω από έναν χρόνο συζητώντας με όλους τούς παραγωγικούς φορείς, με όλους τους πολιτιστικούς φορείς, με όλα τα χωριά του Δήμου μας, περνώντας απ’ όλες τις συνοικίες του Δήμου μας, συζητώντας με χιλιάδες συνδημότες και συνδημότισσες.

Έτσι, έχοντας τη γνώση, την κρίση, καταλήξαμε σ’ ένα πρόγραμμα που καλύπτει κάθε πτυχή των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων και των αναγκών αυτού του τόπου.

Μία είναι η κεντρική ιδέα του προγράμματός μας: Ο πολίτης, ο δημότης, στο προσκήνιο! Ό,τι θέλουμε να κάνουμε, αφορά τον Δημότη. Ξέρω πολύ καλά τι είναι να ζητάς την ευθύνη του Δημάρχου, του υψηλοτάτου αυτού αξιώματος. Ξέρουν πολύ καλά οι συνάδελφοί μου Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι τι είναι να ζητούν την ψήφο σας για να εκλεχθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Είμαστε η πιο προνομιούχα περιοχή της χώρας

Έχουμε και πολιτική κρίση και πολιτική γνώση και την πολιτική ικανότητα αλλά και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη Διοίκηση αυτού του Δήμου. Είναι ένας Δήμος, μια περιοχή ίσως η πιο προνομιούχος της Χώρας. Δεκάδες χιλιόμετρα ακτών, ο Όλυμπος ο μυθικός, το πιο ξακουστό βουνό στον κόσμο, τα Πιέρια Όρη των 9 μουσών -άλλο μυθικό βουνό κι αυτό-, ο πιο εύφορος κάμπος, αρχαιολογικοί χώροι ύψιστης σημασίας.

Και βέβαια, υπάρχει και ένα ανθρώπινο δυναμικό που στις δεκαετίες αυτές που δημιουργήθηκε αυτός ο Νομός όπου είναι η μίξη όλων των φυλών: Πόντιοι, Βλάχοι, Ντόπιοι, Μικρασιάτες, παλιννοστούντες από τη Ρωσία από τον Πόντο, μαζευτήκαμε όλοι εδώ και φτιάξαμε αυτό το ωραίο μίγμα. Αυτή είναι η δύναμή μας! Το τοπίο μας, η γεωγραφία μας και ο άυλος πλούτος, ο πολιτισμός που κουβαλάμε.

Η εθνική οδός περνά μέσα από την πόλη, ο σιδηρόδρομος περνάει μέσα από την πόλη, το κεντρικό λιμάνι (της Βόρειας Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη) είναι 40 λεπτά από εδώ, αλλά και το αεροδρόμιο είναι ούτε μία ώρα από εδώ. Τι φταίει λοιπόν και αυτός ο τόπος δεν προκόβει;

Τι φταίει που η Κατερίνη είναι μία πόλη που δεν έχει επισκεψιμότητα; Είμαστε η μοναδική πόλη που στο κέντρο της δεν υπάρχουν θέσεις για να παρκάρει ένα πούλμαν και να κατέβουν οι επισκέπτες. Είναι τραγικό, δεν έχουμε επισκέπτες. Το πρόγραμμά μας, λοιπόν, κατέγραψε τα πάντα (τα προβλήματα) και προτείνει τα πάντα (τις λύσεις τους).

Τουρισμός και γεωργία οι πλουτοπαραγωγικές πηγές μας

Δύο είναι οι πλουτοπαραγωγικές πηγές σ’ αυτόν τον τόπο: Τουρισμός και Γεωργία – Κτηνοτροφία. Θα είμαστε μοχλός στήριξης και ανάπτυξης. Θέλουμε επενδύσεις, θέλουμε βελτίωση του τοπίου, θέλουμε να υποστηρίξουμε τον αγροτικό πληθυσμό της υπαίθρου μας, διότι τα χωριά ερημώνουν. Θέλουμε να βοηθήσουμε την περιφέρεια (της Κατερίνης) με την Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης. Θέλουμε την Αντιδημαρχία στο πλευρό των αγροτών με ενημέρωση, με προώθηση, με συμβουλή, με ειδικούς επιστήμονες.

Θα αλλάξουμε το παραλιακό μέτωπο το οποίο είναι κατεστραμμένο. Ο τουρίστας που ήρθε πριν από 15 χρόνια βλέπει το ίδιο τοπίο κατεστραμμένο. Φτάνει! Πρέπει να ανεβάσουμε την ποιότητα του προϊόντος μας. Και θα το κάνουμε. Θέλουμε τα παιδιά μας να μη μεταναστεύουν. Θέλουμε την πόλη, θέλουμε τον Δήμο να είναι τόπος ανάπτυξης και ευλογίας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Θέλουμε έναν Δήμο αρωγό και προστάτη του Δημότη.

Ο Δημότης στο επίκεντρο

Το πρώτο έργο που θα κάνουμε δεν στοιχίζει τίποτα. Χρειάζεται μόνο απόθεμα ψυχής: Θέλουμε ο πολίτης, ο συνδημότης μας να μας νιώσει από το πρώτο εικοσιτετράωρο, όταν θα αναλάβουμε, να νιώσει τον σεβασμό. Θέλουμε να μπαίνει στο Δημαρχείο σαν να είναι το σπίτι του, να μπαίνει με χαμόγελο και να βγαίνει με χαμόγελο. (χειροκροτήματα).

Θέλουμε να βοηθήσουμε τους νέους με πολλά προγράμματα, θέλουμε να στηρίξουμε τα άτομα με αναπηρία αλλά να τα στηρίξουμε στην πραγματικότητα, (χειροκροτήματα). Θέλουμε να στηρίξουμε τη λεγόμενη «τρίτη ηλικία», (χειροκροτήματα). Θέλουμε να στηρίξουμε τη γυναίκα την εργαζόμενη. Θέλουμε να στηρίξουμε τους πάντες. Θέλουμε την Κατερίνη να την κάνουμε την πρωτεύουσα που πρέπει, την πρωτεύουσα του Δήμου και του Νομού, να την κάνουμε μια πόλη ζηλευτή στα πέρατα της Χώρας.

Από εδώ σάς καλώ όλους σε μία συστράτευση γενική για να αλλάξει το τοπίο αυτό.

Υπάρχει πολιτικός πολιτισμός μόνο από εμάς

Έχουμε και τους άλλους συνδιεκδικητές ανθυποψηφίους για το αξίωμα του Δημάρχου. Πίστευα ότι θα έχουμε πολιτικό πολιτισμό. Υπάρχει πολιτικός πολιτισμός -είναι αλήθεια- από εμάς! (χειροκροτήματα). Ναι, είναι αλήθεια. Υπάρχει πολιτικός πολιτισμός από εμάς, διότι είναι στα «πιστεύω» μας, στην κουλτούρα μας, είναι στις αρχές μας. Έτσι μεγαλώσαμε, έτσι πορευτήκαμε και έτσι σκοπεύουμε να συνεχίσουμε.

Δυστυχώς, δεν ισχύει για τους υπόλοιπους. Θα έχετε παρατηρήσει πολλοί από εσάς ότι κάποιοι βάλλουν εναντίον μας συκοφαντικά δημοσιεύματα, παραπλανητικά δημοσιεύματα, σπιλώνουν υπολήψεις ανθρώπων και οικογενειών χωρίς ντροπή και σεβασμό με αργυρώνητους «ταπεινούς» που γράφουν στα μπλογκς πλέον.  Ευτυχώς, υπάρχουν και οι σωστοί επαγγελματίες Δημοσιογράφοι και ίσως απ’ αυτούς έχουμε ελπίδα προστασίας.

Αυτοί οι αργυρώνητοι πληρώνονται από κάποιους! Αυτοί που τους πληρώνουν, χασκογελάνε! Με τέτοιο ήθος δεν δικαιούνται να διεκδικούν τον Δήμο, (χειροκροτήματα). Εάν προεκλογικά φέρονται έτσι, σκέφτομαι πώς θα λειτουργήσουν μετεκλογικά.

Αγοράζονται συνειδήσεις! Το ξέρετε! Ρέει χρήμα άφθονο! Το ξέρετε! Δωρίζουν στολές στις ομάδες, διορίζουν δίμηνα, τάζουνε, δίνουν λεφτά. Η κοινωνία η τοπική τα ξέρει όλα αυτά. Θα τους απαξιώσει, θα τους πληρώσει με το ίδιο νόμισμα.

Είμαστε διαφορετικοί

Εμείς είμαστε οι διαφορετικοί, είμαστε αυτοί που χρειάζεται η κοινωνία για να φέρει την αξιοκρατία, την ισότητα, τη δικαιοσύνη, τη διαύγεια, το φως, να μπει καθαρός αέρας! (χειροκροτήματα). Είμαστε εγγυητές, (χειροκροτήματα).

Σας καλώ όλους σε συστράτευση. Θέλω όλοι εσείς που εκδηλώνετε σήμερα την υποστήριξή σας, να γίνετε συνοδοιπόροι μας και από άκρη σε άκρη του τόπου μας να μεταφέρετε το μήνυμά μας, το μήνυμα της αλήθειας, αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος, αυτό που έχουν ανάγκη οι συνδημότες μας.

Να είστε καλά!

Ευχαριστούμε για την παρουσία σας.

Το γκάλοπ σήμερα έδειξε τους νικητές στις 26 Μαΐου!

Είστε το καλύτερο κοινό!

Ερχόμαστε να δικαιώσουμε τις προσδοκίες σας!

Ερχόμαστε να καλύψουμε τις ανάγκες σας! Όχι μόνοι μας αλλά εμείς κι εσείς μαζί! (χειροκροτήματα).

Πριν κατέβω από το βήμα, θα ανέβουν στο βήμα οι συνάδελφοί μου Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Ήθελα, λοιπόν, να σταθώ λίγο σ’ αυτούς και να πω: Εγώ, ως Γιώργος Νταντάμης, ήδη, σε προσωπικό επίπεδο, αισθάνομαι νικητής! Διότι αυτά τα 62 άτομα που στοιχήθηκαν μαζί μου, αυτά τα εκπληκτικά, μοναδικά πρόσωπα, μου κάνανε την τιμή να με εμπιστευθούνε. Αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης, γι’ αυτό και αισθάνομαι ήδη νικητής και καταξιωμένος σ’ αυτή την ηλικία που έφτασα, (χειροκροτήματα).

Τώρα, αισθάνομαι εγώ την υποχρέωση απέναντί τους να ηγηθώ με τον καλύτερο τρόπο για να πάρουμε τη νίκη στις 26 Μαΐου. Και σας θέλουμε συμμάχους σ’ αυτόν τον αγώνα.

Να είστε καλά, (χειροκροτήματα).