Facebooktwitterlinkedinmail

Την υποψηφιότητα της Αλεξάνδρας Νταρλαγιάννη με το Συνδυασμό «Ανανέωση Τώρα» για το Δήμο Κατερίνης, ανακοίνωσε την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου ο επικεφαλής, υπ. Δήμαρχος, Γιώργος Νταντάμης. Η κα Νταρλαγιάννη είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και εν ενεργεία δημοτική σύμβουλος Κατερίνης.

«Σταθερά προσηλωμένοι στον κύριο στόχο μας να μετατρέψουμε τον Δήμο Κατερίνης σε έναν από τους κορυφαίους της χώρας, υποδεχόμαστε στις τάξεις του συνδυασμού “Ανανέωση τώρα”, την αγαπητή φίλη δικηγόρο κυρία Αλεξάνδρα Νταρλαγιάννη. Η επιστημοσύνη, η αυτοδιοικητική της εμπειρία, η διάθεση για διαρκή προσφορά, αποτελούν τα εχέγγυα της Αλεξάνδρας, για αποτελεσματικότητα στην ανανεωμένη πλέον δράση της, στα πλαίσια του κοινού μας οράματος για τον Δήμο Κατερίνης και κυρίως για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας. Καλώς ήρθες αγαπητή Αλεξάνδρα. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία. Κάθε μέρα και πιο ισχυροί», δήλωσε ο κ. Νταντάμης.

Αλ. Νταρλαγιάννη:

«Θέλουμε ένα Δήμο που σε ακούει και σχεδιάζει μαζί σου»

Η δήλωση της κας Νταρλαγιάννη αναφορικά με την υποψηφιότητά της για το δήμο Κατερίνης με το συνδυασμό του Γ. Νταντάμη:

«Συνδημότισσες και συνδημότες, φίλες και φίλοι,
Εκφράζω κατ’ αρχάς την ευγνωμοσύνη μου για την πολύτιμη εμπειρία που μου χάρισε η εμπιστοσύνη σας στη θέση της δημοτικής συμβούλου στην παρούσα θητεία του Δ.Σ. του Δήμου μας. Θέση, την οποία υπηρέτησα και υπηρετώ με το λειτουργηματικό της χαρακτήρα, χαρακτήρα που αναδεικνύω ως εξέχοντα σε κάθε δράση μου.
Το 2014 αποφάσισα να συμμετάσχω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με την πεποίθηση ότι οι πολίτες πρέπει να παραγάγουμε οι ίδιοι πολιτική, να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και να μη συνεχίσουμε να τις αφήνουμε στα χέρια των «ειδικών».
Στη θητεία αυτή ήμουν πάντοτε παρούσα κι υποστήριξα από την πλευρά της αντιπολίτευσης με σταθερότητα, συνέπεια και μαχητικότητα τις πάγιες θέσεις κι αρχές μου για περισσότερη δημοκρατία, συλλογικότητα και διαφάνεια και λιγότερη αυθαιρεσία.
Αγωνίσθηκα για την ανατροπή της νοοτροπίας της ανάθεσης. Της ανάθεσης της καθημερινότητας και της ζωής μας στα χέρια και τις αποφάσεις των «ειδικών» επαγγελματιών πολιτικών. Της με ανάθεση διαχείρισης της εξουσίας χωρίς θεσμικό έλεγχο. Της επί χρόνια διοίκησης του συστήματος εξουσίας χωρίς δημόσια λογοδοσία κι απολογισμό, με τελικό αποδέκτη του λογαριασμού την κοινωνία.
Το μοντέλο αυτό απέτυχε. Το γνωρίζουμε όλοι πλέον. Όπως γνωρίζουμε ότι η νομοθέτηση ενός αιτήματος, απλώς επιβεβαιώνει την κοινωνική αναγκαιότητα, από την οποία έχει προκύψει.
Και η Απλή Αναλογική καθιερώνεται ως κοινωνική απαίτηση.
Ένα εκλογικό σύστημα που θα αποτυπώνει και δε θα αλλοιώνει την κοινωνική έκφραση κι εκπροσώπηση. Που θα προάγει τη συμμετοχή, τη συνεργασία, τη συναίνεση και τη διαφάνεια και θα εμβαθύνει τη Δημοκρατία. Που θα επιτρέψει την είσοδο νέων ανθρώπων και χώρων στην Αυτοδιοίκηση, για τον εκδημοκρατισμό της και τον περιορισμό των πελατειακών δικτύων.
Κάθε εποχή έχει τα δικά της ζητούμενα.
Υπάρχουν όμως και τα διαχρονικά.
Και σε όλα, η απάντηση είναι ο Άνθρωπος.
Ο Άνθρωπος, που κοιτάει ψηλά και προχωράει μπροστά.
Για ένα καλύτερο μέλλον. Για τον ίδιο και για την κοινωνία.
Σήμερα βρισκόμαστε στο κατώφλι της νέας εποχής.
Η Απλή Αναλογική αποτελεί τη θεσμική θωράκιση, που εξασφαλίζει τη δυνατότητα της κοινωνίας να σχεδιάσει η ίδια το μέλλον της. Στη νέα κατεύθυνση της σύνθεσης και της συνέργειας των πολλών. Των διαφορετικών. Όχι των επαγγελματιών πολιτικών. Όχι των σωτήρων.
Ημών των ιδίων. Όλων μας. Από εμάς για εμάς.
Μπροστά μας ανοίγεται το μέλλον. Το μέλλον μας.
Στη θέλησή μας, στο χέρι μας – μεταφορικά και κυριολεκτικά με την ψήφο μας – είναι να σχεδιάσουμε τη χώρα που θέλουμε.
Μια χώρα που αξίζει να ζει κανείς. Με ευκαιρίες και προοπτικές.
Οι Δήμοι θα αποτελέσουν τους βασικούς πυλώνες, τα βασικά εργαλεία για τη νέα κατεύθυνση της χώρας.
Οι Δήμοι, το πρώτο οργανωμένο κύτταρο της κοινωνίας, θα επανασχεδιάσουν το ρόλο και τη δράση τους.
Τι Δήμο θέλουμε;
Ένα Δήμο που αξίζει να ζεις.
Ένα Δήμο που σε ακούει και σχεδιάζει μαζί σου.
Ένα Δήμο για όλους. Με ισότητα. Με πρόσημο υπέρ των πολλών.
Ένα Δήμο που θα στηρίζει τους νέους, τα αιτήματά τους, αρωγό στο σύγχρονο γίγνεσθαι.
Ένα Δήμο που θα εξασφαλίσει τις υποδομές για την ενίσχυση και ανάπτυξη των παραγωγικών του δυνάμεων.
Που θα παρέχει ασφάλεια στους ηλικιωμένους και στις ευπαθείς ομάδες.
Που θα παρέχει στους νέους κίνητρα να δημιουργήσουν και να παραγάγουν στον τόπο τους. Με ανοικτούς ορίζοντες στο μέλλον.
Έναν Δήμο που από την κοινωνική αλληλεγγύη θα προχωρήσει στην κοινωνική πολιτική. Του δημότη – ευρωπαίου πολίτη του κόσμου.
Αυτόν το Δήμο σχεδιάζουμε και θέλουμε να τον σχεδιάσουμε μαζί.
Στο κατώφλι της νέας εποχής διαλέγουμε σε ποια κατεύθυνση θα πάμε και με ποιους.
Ξέρουμε με ποιους. Με την κοινωνία.
Ξέρουμε σε ποια κατεύθυνση. Της ανάπτυξης και της ευημερίας. Της πλήρους αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας, σε φυσικό πλούτο και ανθρώπινο δυναμικό.
Σήμερα, πιο έμπειρη και πιο ώριμη, θέτω τις δυνάμεις μου στη διεκδίκηση και διαμόρφωση ενός σύγχρονου ανθρωποκεντρικού Δήμου, συν-διαμορφωτή και συν-διαχειριστή του Κοινωνικού Κράτους. Έχοντας βαθιά εμπιστοσύνη στη Δύναμη της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ βαθμού να αποτελέσει τη δομή της τοπικής πολιτικής εξουσίας και διοίκησης, που θα παρεμβαίνει και θα απαντά αποτελεσματικά στα προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις ισόρροπης ανάπτυξης με όρους αειφορίας.
Σήμερα με την Απλή Αναλογική, δίνεται σε όλους μας, υποψηφίους και ψηφοφόρους, η δυνατότητα να δημιουργήσουμε μία «αποεπαγγελματοποιημένη» τοπική ΑΥΤΟδιοίκηση