Facebooktwitterlinkedinmail

Νέος γύρος αντιπαράθεσης σήμερα μεταξύ Μαξίμου και αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρόεδρο να εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπική στον πρωθυπουργό λέγοντας μάλιστα ότι «ο κ. Τσίπρας μοιάζει πολύ με τον κάθε κ. Όρμπαν».

Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ξεπέρασε τον εαυτό του» και χαρακτηρίζει «εικοσάλεπτο λογύδριο καταστροφής» την ομιλία του στη σύσκεψη τομεαρχών της Πειραιώς κατά την οποία είπε: «Δε χρωστάμε σε κανέναν και δε χαρίζουμε τίποτα».

Επίσης, το Μαξίμου απάντησε «ότι πλέον δεν πιστεύει κανείς την καταστροφολογία του» και τον κάλεσε «να προσέχει τι ξεστομίζει γιατί εάν μαζευτούν όσοι περιμένουν τα δανεικά και αγύριστα της ΝΔ, του Κήρυκα Χανίων, των offshore, της Novartis και όλων των άλλων σκανδάλων της, θα κλείσει για ένα μήνα η Πειραιώς».

 

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περιέγραψε με μελανά χρώματα την επικαιρότητα ξεκινώντας με αναφορά στην «άθλια και ντροπιαστική πραγματικότητα της Μόριας», όπως την χαρακτήρισε, για να προσθέσει ότι «η κυβέρνηση έχει ήδη βρεθεί στο στόχαστρο της ευρωπαϊκής υπηρεσίας ελέγχου».

«Όσοι εμπλέκονται σε αυτή την σκοτεινή υπόθεση καλούνται να απαντήσουν πώς διαχειρίστηκαν κονδύλια που φθάνουν στο 1,6 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα, σε μία πρωτοφανή έκφραση κυβερνητικού αυταρχισμού δημοσιογράφοι οδηγούνται στα κρατητήρια, επειδή έθεσαν ερωτήματα. Δύο μήνες μετά την τραγωδία στο Μάτι, που στοίχισε 99 νεκρούς, παρακολουθούμε προσπάθειες συγκάλυψης των ευθυνών.

»Η συνεχιζόμενη επιδρομή φόρων και εισφορών κατεδαφίζει ότι έχει μείνει όρθιο από την παραγωγική Ελλάδα. Η έξοδος στις αγορές με λογικό επιτόκιο διαψεύδεται. Ο κ. Τσίπρας παρακολουθεί αμήχανος τους Σκοπιανούς να πανηγυρίζουν για τη “μακεδονική” γλώσσα και εθνότητα που τους παρέδωσε.

»Στα ερείπια του μύθου περί τέλους του μνημονίου, η κυβέρνηση εξυφαίνει νέους μύθους γύρω από την περικοπή των συντάξεων. Παίζει με τις ζωές των ανθρώπων και καθιέρωσαν ακόμη και “ρήτρα θανάτου”. Πέρασαν στο υπερταμείο ακόμη και αρχαιολογικά μνημεία. Η δημόσια τηλεόραση μετατρέπεται σε τηλεβόα του Μαξίμου με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Τη δέσμευσή του ότι δεν θα ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών, όποτε και αν έλθει προς κύρωση, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην σύσκεψη των τομεαρχών του και πρόσθεσε ότι ζητά εκλογές για να σταματήσει η δημιουργία τετελεσμένων.

Αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό λέγοντας ότι με κυβέρνηση της ΝΔ «η χώρα θα αποκτήσει επιτέλους μία αξιόπιστη και αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική όπου τα σύνορα θα φυλάσσονται. Παράλληλα θα επιταχυνθεί ο έλεγχος, η απονομή ασύλου και η επιστροφή όσων δεν δικαιούνται. Η ορολογία της φύλαξης των συνόρων απουσιάζει από το λεξιλόγιο του κ. Τσίπρα. Είναι ανήθικο να παίρνεις 1,6 δισ. και να φτιάχνεις τον χειρότερο καταυλισμό προσφύγων».

Πρόσθεσε ότι επίσης είναι ανήθικη η προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών για την τραγωδία στο Μάτι. Δεσμεύτηκε ότι «οι ευθύνες θα αποδοθούν και για πράξεις και παραλείψεις αλλά και για τη μαύρη τρύπα από την διαχείριση των 1,6 δισ.». Ότι κακώς έγινε στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα θα διαλευκανθεί, είπε ο κ. Μητσοτάκης και έφερε σαν παράδειγμα την υπόθεση της Follie Follie και την καθυστέρηση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς να την διερευνήσει.

«Ζητάμε εκλογές για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Απευθυνόμαστε στους απογοητευμένους πολίτες και στους νέους. Μιλάμε και θα μιλήσουμε ακόμη πιο έντονα με προδομένους πολίτες που έπεσαν θύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τους ζητάμε να μας εμπιστευθούν γιατί έχουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο για το πώς θα κάνουμε την χώρα καλύτερη».

Αναφέρθηκε στην πρότασή του για το ασφαλιστικό και υπογράμμισε ότι με την πρόταση της ΝΔ για το ασφαλιστικό οι νέοι θα ξέρουν ότι μπορούν να ελέγχουν ένα μέρος των ειφορών τους που θα κατατίθενται σε έναν ατομικό κουμπαρά. Σημείωσε δε, ότι στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν για πρώτη φορά και οι νέοι 17 ετών στους οποίους θα απευθυνθεί η ΝΔ.

«Σε μία εβδομάδα η ΝΔ θα γιορτάσει τα 44 χρόνια της, η ΝΔ πατάει σταθερά χωρίς τύψεις στον φιλοευρωπαικό της προσανατολισμό. Εμείς βάλαμε την χώρα στην Ευρώπη και εμείς την συγκρατήσαμε όταν άλλοι την έσπρωχναν στο γκρεμό», τόνισε ακόμη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η ΝΔ στηρίζει τον Μάνφρεντ Βέμπερ ως υποψήφιο για την προεδρία της ΕΕ. Παράλληλα, είπε, στηρίζουμε το ΕΛΚ στην αυστηρή γραμμή που έχει πάρει ενάντι του κ. Όρμπαν. Όποιος κάνει ακροδεξιά στροφή δημιουργεί αυτονόητα ερωτήματα για την θέση του στην μεγάλη ευρωπαική οικογένεια.

efsyn