Facebooktwitterlinkedinmail

Δριμεία κριτική στη στάση της Νέας Δημοκρατίας και «των φιλικών της ΜΜΕ» για το θέμα των συντάξεων άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας ότι «στο ζήτημα αυτό ξεπεράστηκε κάθε όριο φαιδρότητας και κυνισμού» εκ μέρους τους και αποδείχτηκε ότι ήταν «τελικά αποκλειστικές μπούρδες ενός θλιβερού προπαγανδιστικού μηχανισμού, που μην έχοντας πια επιχειρήματα αναπαράγει το ψέμα, τη διαστρέβλωση, τη μαύρη προπαγάνδα».

Μίλησε για πρωτοσέλιδα εφημερίδων «με δήθεν αποκλειστικά ρεπορτάζ και fake news τα οποία τρομοκρατούσαν επί σειρά μηνών τους συνταξιούχους» και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη στάση του αντιπροέδρου της Ν.Δ., Κωστή Χατζηδάκη, που έψεξε, όπως είπε, από τη Βουλή τον Ευρωπαίο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί «επειδή τόλμησε να πει ότι οι μειώσεις μπορεί και να μην εφαρμοστούν».

Αναφερόμενος στον Κ. Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός είπε ότι έφτασε στο τελευταίο σκαλί της αναξιοπρέπειας, ζητώντας στο Βερολίνο από τη γερμανική κυβέρνηση να εξαντλήσει την αυστηρότητά της στο θέμα των συντάξεων.

«Τελικά, ακόμη και οι Γερμανοί τον αγνόησαν. Γιατί ακόμη και οι ομοϊδεάτες του κ. Μητσοτάκη στην Ευρώπη δεν μπορούν να μη διακρίνουν ποιος είναι και ποιος δεν είναι αναξιόπιστος», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «όλοι -και οι εταίροι στην Ε.Ε.- μπορούν να διακρίνουν ποιος έριξε την Ελλάδα στα βράχια της χρεοκοπίας και ποιος την έβγαλε από τη κρίση. Ποιος έστησε το γαϊτανάκι της διαπλοκής και της διαφθοράς και ποιος παλεύει για δικαιοσύνη. Ποιος κατάφερε  με το 1/10 της δημοσιονομικής προσαρμογής να πετύχει πλεονάσματα και να πιάνει τους στόχους και ποιοι έβαζαν μέτρα αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να πιάσουν τους στόχους».

«Ταυτόχρονα αυτοί», πρόσθεσε,«είχαν τη συνήθεια να χαντακώνουν βαθιά στα συρτάρια τις λίστες της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής».

Εκτενής ήταν η αναφορά του πρωθυπουργού στη μεταμνημονιακή εποχή καθώς, όπως τόνισε, ««η Ελλάδα μετρά ήδη τις πρώτες 100 μέρες της εκτός μνημονίων, τις πρώτες 100 πραγματικά δικές μας μέρες. Οι μέρες που δεν θα ξημέρωναν ποτέ σε μια χώρα καταδικασμένη να ζήσει στην αιώνια λιτότητα και την οικονομική καχεξία, ήρθαν, σε πείσμα πολλών»

«Αν κάποιος πιστεύει ότι η εξέλιξη που ζούμε από την 21η Αυγούστου και μετά είναι μια νομοτελειακή εξέλιξη είναι βαθιά νυχτωμένος», πρόσθεσε και εξήγησε ότι «τίποτα από όσα συνέβησαν και όσα θα συμβούν το επόμενο διάστημα δεν ήταν νομοτέλεια να συμβούν».

Στο σημείο αυτό επανήλθε στον πρόεδρο της Ν.Δ. λέγοντας «ότι πριν από ενάμιση χρόνο δεν μίλησε τυχαία για τέταρτο μνημόνιο. Ήταν στρατηγική επιλογή συγκεκριμένων κύκλων για την Ελλάδα. Κύκλων εκτός αλλά και εντός της χώρας. Γι’ αυτό και ο κ. Μητσοτάκης έχει ετοιμάσει το πρόγραμμά του έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στο 4ο Μνημόνιο»

«Θα έλεγε ότι το φέραμε εμείς δήθεν με την ανικανότητά μας και αυτός θα είχε το knowhow να το εφαρμόσει. Και τώρα που τους διαψεύσαμε με πάταγο, τους έμειναν στα χέρια και τα μνημόνια και οι πιστοληπτικές γραμμές. Ο κ. Μητσοτάκης έχει απομείνει με το μνημονιακό πρόγραμμά του, να θέλει να το εφαρμόσει οικειοθελώς αν εκλεγεί, χωρίς το άλλοθι της πίεσης των δανειστών», σχολίασε.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρωθυπουργός δήλωσε περήφανος γι’ αυτό το βήμα και αποφασισμένος να το ολοκληρώσει καθώς, όπως εξήγησε, «οι ακραίες φωνές που πολεμούν τη συμφωνία στις δύο πλευρές των συνόρων επιβεβαιώνουν ότι πράξαμε σωστά».

«Αυτοί που ωρύονται είναι αυτοί που θέλουν τα Βαλκάνια του μίσους και του αλληλοσπαραγμού, όχι τα Βαλκάνια της συνανάπτυξης και της συνεργασίας» και «θέλουν την Ελλάδα ένα φοβικό κομπάρσο της διεθνής σκηνής», υπογράμμισε.

Στάθηκε, δε, σε όσα έφερε στον δημόσιο διάλογο η Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας ότι «αυτή η ιστορική συμφωνία, και κυρίως το αντιπολιτευτικό μένος της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ που τη στηρίζουν, άνοιξαν το καπάκι από το σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας και έφεραν στην επιφάνεια δυσοσμία και ακραίες σκοταδιστικές δυνάμεις. Μας προκαλεί εντύπωση το πόσο εύκολα από ακραίοι γίνονται mainstream με τη βοήθεια της Ν.Δ.»

πληροφοριες efsyn