Facebooktwitterlinkedinmail

Ποιος να το έλεγε ότι ο… διαλυμένος από καιρό ΛΑ.Ο.Σ του Γ. Καρατζαφέρη, έστω και δια της πλαγίου θα γίνονταν κυβερνητικός εταίρος. Μάλιστα όχι σε δεύτερα η και τρίτης διαλογής υπουργεία, αλλά στα θεωρούμενα πρωτοκλασάτα, δίνοντας τον τόνο και την γραμμή στην κυβέρνηση του ψευδεπίγραφα φιλελεύθερου Κ. Μητσοτάκη. Το πιο σημαντικό δε, είναι ότι από συντηρητικούς μετριοπαθείς ψηφοφόρους, η παρουσία των ακροδεξιών φασίζουσας νοοτροπίας και αντιλήψεων, υπουργών θεωρήθηκε και θεωρείται σαν μια κανονικότητα, σαν κάτι που είθισται στην πολιτική, για αυτό και η περίεργη ανοχή.

Αυτή η παραδοξότητα και η ανοχή μέρους του συντηρητικού πολιτικά κοινού σε ακροδεξιά κυβερνητικά σχήματα, είναι ερμηνεύσιμη σήμερα όταν η  μετατόπιση όχι μοναχά στη χώρα μας, μα και σε εκείνες της ΕΕ, υπολογίσιμου κοινωνικού τμήματος, προς τα δεξιά και την συντήρηση για μια σειρά λόγους είναι γεγονός. Η λυσσαλέα αδίστακτη συστημική προπαγάνδα που για όλα τα κοινωνική σήμερα δεινά, την ανεργία, την φτώχεια, την κοινωνική περιθωριοποίηση, την ακύρωση του όποιου μέλλοντος για τους νέους, την εξαφάνιση οιασδήποτε κοινωνικής πρόνοιας για τα ασθενέστερα οικονομικά λαϊκά στρώματα, την καταστρατήγηση θεσμών και την κακοποίηση της ίδιας της δημοκρατίας, δακτυλοδείχνουν ως υπεύθυνους τους ξένους, τους μετανάστες, τον …εξωτερικό δάκτυλο που …επεμβαίνει στα εσωτερικά μας, ακόμη και την Αριστερά που…λαικίζει επικίνδυνα σε βάρος των εθνικών συμφερόντων. Μια ματιά στις εξελίξεις σε Σουηδία και στη Ιταλία, σε δυο χώρες με μακρά δημοκρατική και σοσιαλδημοκρατική παράδοση, οι δυνάμεις της ακροδεξιάς σε συνεργασία με την εν γένει δεξιά, στην μεν πρώτη είναι ήδη κυβέρνηση, στη δεύτερη στις άμεσα επερχόμενες εκλογές καταγράφουν σημαντική πρωτιά στις δημοσκοπήσεις, έναντι των πολιτικών τους αντιπάλων.

Αμ έπος ,λοιπόν, αμ έργον και για τον Κυριάκο μια ανάλογη επιλογή και πορεία. Μετά την διάλυση οποιασδήποτε προοπτικής για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ λόγο της ανάθεσης από  από το επίσημο κράτος στο επίσης επίσημο παρακράτος, την παρακολούθηση όσων …αντεθνικών στοιχείων απεργάζονται δεινά για την πατρίδα, μεταξύ αυτών και του προέδρου του παραπάνω κόμματος, στρέφεται προς την ακροδεξιά του Βελόπουλου. Δεν το επισημοποιούν προς το παρόν, μήτε όμως το διαψεύδουν κατηγορηματικά. Τόσο ο κυβερνητικός τους εκπρόσωπος, όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Κάπως έτσι ανέλαβαν την διεκπεραίωση της παραπάνω υπόθεσης οι καθ ύλη αρμόδιοι, όπως συνηθίζουμε να λέμε σε ανάλογες περιπτώσεις. Ο Μαυρουδής (Μάκης), ο Άδωνις, ο Θάνος, και τα άλλα παιδιά, ήδη πιάσανε δουλειά. Στο κυβερνητικό τιμόνι οι ίδιοι δίπλα στον Κυριάκο, δεν χάνουν την ευκαιρία με δηλώσεις σήμερα και πρωτοβουλίες αύριο, να ενθαρρύνουν μια τέτοια εξέλιξη σύμπλευσης και κυβερνητικής συνεργασίας, για την απόκρουση όποιας εκδοχής σχηματισμού κυβερνητικού σχήματος, των …μιαρών και…αντεθνικώς σκεπτόμενων πολιτικών τους αντιπάλων. Τώρα πώς να μην αναγνωρίσει κανείς τα αισθήματα αγαλλίασης και…δικαίωσης του ιδρυτή του πάλε ποτέ ΛΑ.Ο.Σ Γ. Καρατζαφέρη για τις του πρόσφατου παρελθόντος εξελίξεις, μα και τις επερχόμενες;. Τα πολιτικά ορφανά του ΛΑΟΣ που προαναφέραμε σήμερα κοσμούν και …διαπρέπουν σε πρώτης σειράς υπουργεία. Αύριο δε, ποιος ξέρει και το άλλο προσκείμενο στον ίδιο πολιτικό τέκνο, ο πολιτικάντης και έμπορος κηραλοιφών σήμερα Κυριάκος (και αυτός) Βελόπουλος, να τον καμαρώσει ο Καρατζαφέρης και αντιπρόεδρο της άκρο- ακροδεξιάς κυβέρνησης.

Αλλά το μέγα ζήτημα είναι αλλού. Έχουν άραγε συνειδητοποιήσει και οι άλλες πέραν του Σύριζα-ΠΣ δημοκρατικές και προοδευτικές πολιτικά δυνάμεις, ότι το αποφασιστικό ανάχωμα για την ακύρωση μιας επερχόμενης κατάμαυρης πολιτικά νύχτας, είναι η συνεργασία για την δημιουργία προοδευτικής κυβέρνησης, σύμφωνα και μΕ την λαϊκή ετυμηγορία;