Facebooktwitterlinkedinmail

Πως να κρυφτείς από τα παιδιά, αυτά τα ξέρουν όλα…..

-Έχεις δει ελέφαντα να κρύβεται πίσω από παπαρούνα;

-Όχι.

-Είδες τι ωραία που κρύβεται;

 

Ανάμεσα στο 2018 και το σήμερα  μας χωρίζουν μόλις λίγες μέρες, αυτή είναι ην αλήθεια ή πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική. Μας χωρίζει άβυσσος και σε τίποτα δεν συγκρίνεται με το κατά τα άλλα ομαλό κλίμα που βιώσαμε την περίοδο των πρώτων εξαγγελιών, συζητήσεων, προσεγγίσεων, ανακοινώσεων.

Οι παρατάξεις προσπάθησαν να κρατήσουν ένα επίπεδο για κάποιες στιγμές το κατάφεραν, μέχρι που μπήκαν στο παιχνίδι τα πληρωμένα κοπρόσκυλα του πολιτικού σχεδιασμού κάθε συνδυασμού και επακολούθησε και εξακολουθεί να γίνεται μύλος. Ύστερα έλαβαν τα ηνία τα λαμόγια της δημοσιοκαφρίλας και εκτίναξαν την πόλωση στα ύψη εκεί που μόνο εκείνοι μπορούν να διαχειριστούν με τον χειρότερο τρόπο για την κοινωνία και το αζημίωτο γι’ αυτούς.

Δεν έχω τίποτα να καταγγείλω για το ήθος των μέχρι τώρα υποψηφίων. Τόσο των επικεφαλής  των συνδυασμών αλλά και των υποψηφίων συμβούλων που επέλεξαν να εκτεθούν δημόσια.

Έχω όμως ενδοιασμούς μεγάλους για όλους όσοι διαχειρίζονται τα κοινά. Έχω ενδοιασμούς για όσα γράφονται στον τύπο της πόλης, που κατευθύνουν τα πράγματα που ορίζουν και οργίζουν το ελλιπέστατο μυαλό μου όσο τίποτε άλλο. Που κατευθύνουν τις μεταγραφές υποψηφίων, μετακινήσεις και κωλοτούμπες.  Έχω ενδοιασμούς για όλους όσοι εργάζονται στο πλευρό κάποιου υποψηφίου Δημάρχου, που δουλεύουν στο δήμο ή σε μια υπηρεσία του δημοσίου με σύμβαση μέσω του ΟΑΕΔ, που διαχειρίζονται μπλοκ, ιστοσελίδες ενημέρωσης, ιστοσελίδες αποκλειστικά για τις εκλογές. Που πετάν λάσπη στον ανεμιστήρα. Που ξερνούν όλη την χολή τους σε όσους δεν τους χαϊδεύουν την πλάτη ή δεν ζητούν απεγνωσμένα τις ανύπαρκτες γνώσεις τους για το αντικείμενο.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε πλέον όσο ο καιρός προχωρά τα πράγματα δυσκολεύουν όλο και περισσότερο. Οι δημοσκοπήσεις αντί να βοηθήσουν θολώνουν ακόμη περισσότερο τα νερά. Τόσο που δεν δημοσιεύονται καν. Όμως τα αλισβερίσια κάτω από το τραπέζι δίνουν και παίρνουν.  Οι εκτιμήσεις αυτοαναιρούνται από τη μια στιγμή στην άλλη και αλλάζουν συνεχώς. Οι ισορροπίες δεν τηρούνται στο έπακρο. Οι κανόνες που δήθεν τίθενται προσπερνιούνται και καταπατούνται με μόνο ζητούμενο και τίμημα μια ψήφο.

Για πρώτη φορά στην Πιερία οι υποψήφιοι (όσοι μέχρι τώρα έθεσαν εαυτούς τους υποψηφίους συνδυασμών) απεύχονται την στήριξη των κομμάτων από τα οποία προέρχονται ή από κόμματα φίλα προσκείμενα σε αυτούς.

Αυτή την στιγμή πλην του υποψηφίου του ΚΚΕ, αν υπάρξει που θα υπάρξει, έχουμε έξι υποψήφιους ανεξάρτητους.

Αυτή τη στιγμή άπαντες ζουν και χτίζουν το παραμυθάκι τους.

Αυτή την στιγμή όσοι εργάζονται στα μέσα εξημέρωσης παίζουν το παιχνίδι των υποψηφίων τους δουλεύουν για να δουλεύουν. Πετυχημένη θεωρία αυτή και πιάνει. Πετυχημένο το στοίχημα της χρονιάς, το στοίχημα της επιβίωσης τους. Και γι’ αυτό το στοίχημα θα τα δώσουν όλα για εισπράξουν όσο το δυνατό περισσότερα.

Αυτή τη στιγμή με τα όσα δεδομένα υπάρχουν στο Δήμο Κατερίνης  υπάρχει ένα δεδομένο αδιαμφισβήτητο, η πρώτη ήττα και αυτή την πιστώνεται στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Και μιλάμε για μια ήττα τόσο μεγάλη που βάζει σε κίνδυνο την απόλυτη επιτυχία των τριών προηγουμένων αναμετρήσεων στην πόλη της Κατερίνης. Αυτή η ήττα είναι που θέτει ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά καθώς εδραιώνει σίγουρα τον πρώτο υποψήφιο για την δεύτερη Κυριακή. Επομένως οι τρεις που προέρχονται από την ίδια παράταξη θα φάνε τα μουστάκια τους κι επειδή κανείς τους δεν έχει όπως φαίνεται θα φάνε από τα δικά μας.

Οι μόνοι που «χαίρονται» είναι οι λύκοι της δημοσιοκαφρίλας που αναπλάθουν σενάρια τις περισσότερες φορές αβάσιμα.

Καθώς λοιπόν οι υποψήφιοι απεύχονται την στήριξη των πολιτικών κομμάτων υποδουλώνει πως η μάχη από δω και πέρα γίνεται προσωπική. Αυτή η μάχη θα είναι και γίνεται όσο ο καιρός προχωρά όλο και ποιο σκληρή και μα επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Τα όργανα άρχισαν, αβάντι μανέστρο, εεεε ρε κέφια!

 

Θεόδωρος Η. Ψαλλίδας

Δορυς/Doris

Kατερίνη 4-11-2018