Facebooktwitterlinkedinmail

Το θέμα με τις δανειακές υποχρεώσεις του αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης συνεχίζει να απασχολεί την επικαιρότητα με τον ίδιο να μιλά για «επίθεση δολοφονίας χαρακτήρα» και τον υπουργό Ανάπτυξης να παίρνει το μέρος του σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει κανένα σημείο εύνοιας».

Ο Νίκος Παπαθανάσης έδωσε χθες μια πρώτη απάντηση για το αποκλειστικό δημοσίευμα του Documento που αποκαλύπτει πως o εξωκοινοβουλευτικός υπουργός χρωστάει σε δάνεια στην Eurobank, 1,45 εκατ. ευρώ, τα οποία όχι μόνο δεν εξυπηρετεί, αλλά στη λογική του «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος», μεταβίβασε την ακίνητη περιουσία του στα παιδιά του.

Έκανε λόγο για «ψεύδη» και στοιχειοθέτησε ότι: «Δεν χρωστάω τίποτα στο δημόσιο, δεν έχω ποτέ καταδικαστεί και δεν έχω πάρει κανένα δάνειο παρά μόνο για το σπίτι μου και το εξυπηρετώ κανονικά».

Όσον αφορά τα χρωστούμενα επανέλαβε: «Είμαι εγγυητής σε εταιρεία στην οποία ήμουν μικρομέτοχος και από την οποία αποχώρησα το 2005. Μετά η τράπεζα πήρε ακίνητα της εταιρείας και ήθελε να κάνει ανάκληση της γονικής παροχής, η οποία έκλεισε με την έφεση που έκανα. Δεν καταδικάστηκα, δεν τελεσιδίκησε. Παραμένω υπεύθυνος για την εγγύηση, δεν γνωρίζω τίποτα για το δάνειο, γιατί δεν έχω σχέση με την εταιρεία».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ευρισκόμενος σε δύσκολη θέση καθώς χιλιάδες δανειολήπτες αγωνιούν καθημερινά για την εξυπηρέτηση των δανείων τους, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα αν η εταιρεία δεν εξυπηρετήσει το δάνειο, είπε πως «θα το εξυπηρετήσω εγώ. Όμως δεν γνωρίζω τι κάνει η εταιρεία και τι χειρισμούς κάνει με την τράπεζα. Είναι πολύ δύσκολη η επικοινωνία, ένας από τους μετόχους έχει πεθάνει».

Εξήγησε πως επρόκειτο για κατασκευαστική εταιρεία που πήρε το δάνειο για ανάπτυξη που δόθηκε με κάλυψη 120%.

Στη συνέχεια « σε ανύποπτο χρόνο ήρθε η τράπεζα μετά από πέντε χρόνια να αμφισβητήσει τη γονική παροχή».

Ερωτηθείς αν δέχθηκε όχληση από την τράπεζα, για το υπόλοιπο του δανείου, είπε πως, «ξέρω ότι, εκπλειστηριάστηκαν ακίνητα, υπάρχει ένα υπόλοιπο ποσό κι αν δεν πληρωθεί το ποσό, θα το πληρώσω εγώ. Παραμένω υπεύθυνος για το συγκεκριμένο δάνειο. Μου είπαν ότι υπάρχει ένα υπόλοιπο, αυτοί μου είπαν ότι είμαι εγγυητής σε όλο το ποσό, το 1,8».

Στο πλευρό του Παπαθανάση ο Γεωργιάδης

Την υποστήριξή του στον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Ειδικότερα, ο Αδ. Γεωργιάδης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφων (OPEN TV), τόνισε ότι «μιλάμε για μια υπόθεση του 2010», πριν, όπως είπε, ασχοληθεί ο κ. Παπαθανάσης με την πολιτική, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα σημείο εύνοιας προς τον κ. Παπαθανάσης, καθώς έχει ακολουθήσει μια τυπική, τραπεζική διαδικασία».

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή τις αποκαλύψεις, είχαμε από τον Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος διερωτήθηκε αν ένας οποιοσδήποτε πολίτης θα μπορούσε να έχει την ίδια μεταχείριση από το τραπεζικό σύστημα και την εφορία.

«Την ώρα που ο μπαταχτσής υπουργός κος Παπαθανάσης φεσώνει τις τράπεζες με 1,8 εκατ. κρύβει την περιουσία του, και απαντά πως δήθεν δεν ξέρει αν και πόσο κουρεύτηκαν τα χρέη του, μία νέα “υπόθεση Πάτση” βλέπει το φως της δημοσιότητας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «ο βουλευτής Κεφαλλονιάς της ΝΔ κ. Καππάτος βγάζει στο σφυρί πρώτες κατοικίες αδύναμων δανειοληπτών για λογαριασμό τραπεζών και funds».

Ακολούθως εξηγεί: «Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα “Κυριακάτικη Δημοκρατία” ο κ. Καππάτος το 2021 ως εν ενεργεία βουλευτής εκπροσώπησε στο δικαστήριο fund και πέτυχε την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας υπερχρεωμένης καρκινοπαθούς εμπόρου. Ο κος Μητσοτάκης τελικά έχει καταντήσει τη ΝΔ Ανώνυμη Εταιρία που χρωστάει και φεσώνει δημόσιο και τράπεζες, ενώ την ίδια στιγμή κυνηγάει ανελέητα μικρομεσαίους επαγγελματίες και μισθωτούς».