Facebooktwitterlinkedinmail
Επίθεση με σκληρή γλώσσα κατά της απερχόμενης ηγεσίας του Λευκού Οικού εξαπέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορώντας τη διακυβέρνηση Ομπάμα ότι προσπαθεί να υποσκάψει την προεδρία του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, διασπείροντας ψευδείς κατηγορίες εις βάρος του.
Αναφερόμενος στον διαβόητο πλέον φάκελο που ισχυριζόταν ότι ο Τραμπ ουσιαστικά είναι «στα χέρια» του Κρεμλίνου, ο Πούτιν τον χαρακτήρισε ως ψεύτικο και τον ενέταξε στην προσπάθεια της απερχόμενης κυβέρνησης «να υποσκάψει την νομιμότητα του νεοεκλεγέντος προέδρου», παρά την «ξεκάθαρη» νίκη του.
Ο Πούτιν κατηγόρησε την κυβέρνηση Ομπάμα ότι επιχειρεί να «στήσει» μια νέα «πλατεία Μαϊντάν» στην Ουάσινγκτον, διοργανώνοντας διαδηλώσεις κατά του Τραμπ, όπως έγινε το 2014 στην Ουκρανία και αναφερόμενος στις υποτιθέμενες σεξουαλικές δραστηριότητες του Τραμπ στη Μόσχα, ο Ρώσος πρόεδρος ήταν ιδιαίτερα σκληρός, λέγοντας ότι όποιοι διέταξαν τη δημιουργία του φακέλου αυτού «είναι χειρότεροι κι από πόρνες».
Απάτη χαρακτήρισε ο πρόεδρος Πούτιν την έκθεση σύμφωνα με την οποία η Ρωσία διαθέτει επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ
O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απάντησε με σκωπτική διάθεση στις κατηγορίες περί κατασκοπείας σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας πως οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας του «δεν τρέχουν πίσω» από κάθε δισεκατομμυριούχο.
Επιπλέον, ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους δήλωσε σήμερα ότι η έκθεση σύμφωνα με την οποία η Ρωσία είχε συγκεντρώσει επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι μια απάτη.
Ο Πούτιν, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν έχει συναντήσει ποτέ τον μεγιστάνα, επισήμανε επίσης ότι ελπίζει πως η Μόσχα και η Ουάσιγκτον θα μπορούσαν τελικά να εξομαλύνουν τις τεταμένες σχέσεις τους.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στη Μόσχα, το Νοέμβριο του 2013, ο Ντόναλντ Τραμπ «ήταν απλά ένας επιχειρηματίας, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής» τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, υπογραμμίζοντας ότι δεν γνώριζε «καν ότι είχε πολιτικές φιλοδοξίες».
«Επομένως πώς κάποιος πιστεύει ότι οι μυστικές μας υπηρεσίες τρέχουν πίσω από όλους τους Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους; Σίγουρα αυτό δεν συμβαίνει, πρόκειται για πλήρες παραλήρημα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
Σύμφωνα με μια έκθεση, η γνησιότητα της οποίας δεν έχει επιβεβαιωθεί και την οποία δημοσιεύσαν πολλά αμερικανικά ΜΜΕ, οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας κατασκόπευαν το Ντόναλντ Τραμπ με στόχο να τον εκβιάσουν.
Αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης επικαλέστηκαν, μεταξύ άλλων, ένα βίντεο σεξουαλικού χαρακτήρα όπου εμπλέκονταν ιερόδουλες, το οποίο γυρίστηκε παράνομα από τις ρωσικές υπηρεσίες κατά την διάρκεια μιας επίσκεψης του δισεκατομμυριούχου στη Μόσχα το 2013.
«Ο Τραμπ θα είχε φθάσει κι αμέσως θα είχε τρέξει να συναντήσει ιερόδουλες στη Μόσχα» είπε ο Πούτιν, υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για ένα «πρόσωπο που έχει οργανώσει καθ’ όλη την διάρκεια της ζωή του διαγωνισμούς ομορφιάς, κάποιος που συναναστρέφεται με τις ομορφότερες γυναίκες του κόσμου».
«Ξέρετε, δύσκολα μπορώ να φανταστώ ότι έτρεξε στο ξενοδοχείο για να συναντήσει αυτά τα κορίτσια μειωμένης κοινωνικής συνείδησης, ακόμα κι αν μετά βεβαιότητας είναι οι καλύτερες του κόσμου» πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος, που με δυσκολία προσπαθούσε να συγκρατηθεί για να μην χαμογελάσει.
Σύντομα έσπευσε να πει, σε σοβαρότερο τόνο, ότι η πορνεία είναι «είναι ένα σοβαρό κοινωνικό φαινόμενο, τρομακτικό».
«Όμως αυτά τα πρόσωπα που υποστήριξαν αυτού του είδους τα πλαστά έγγραφα, αυτά τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα σε βάρος του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, τα πρόσωπα που τα κατασκεύασαν και τα χρησιμοποιούν για πολιτικό σκοπό είναι χειρότερα από τις ιερόδουλες» τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Ηθικά δεν έχουν κανένα απολύτως όριο» κατέληξε, κρίνοντας ότι όλο αυτό αποδεικνύει την «υποβάθμιση του επιπέδου της ελίτ των χωρών της Δύσης»
topontiki