Facebooktwitterlinkedinmail

Μέλη της «Συνέλευσης Ενάντια στις Φόλες» πραγματοποίησαν στις 29 Νοεμβρίου παρέμβαση στο Τ.Ε.Ι. Καβάλας μετά την απόπειρα δηλητηρίασης των αδέσποτων που ζουν εκεί. Η εγκληματική πράξη ήταν το επακόλουθο της δημόσιας διαμαρτυρίας του προέδρου του Τ.Ε.Ι. ο οποίος έκανε λόγο για επιθετικά ζώα και ζήτησε την απομάκρυνση τους από εκεί

Στην ανακοίνωση της η «Συνέλευση Ενάντια στις Φόλες» επισημαίνει: «Τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο ΤΕΙ Καβάλας, από περίπου 20 φιλόζωους μετά από πληροφορίες ότι κάποιος απάνθρωπος έριξε φόλες, έπειτα από περιστατικό επίθεσης αδέσποτων ζώων σε φοιτητές.
Λίγο καιρό πριν έγιναν γνωστές τρεις επιθέσεις σε δύο φοιτητές και μία καθηγήτρια. Μετά από αυτό το γεγονός, στις 16/11/2016, ο πρόεδρος του ΤΕΙ φώναξε τους μπόγιες για να μαζέψουν ότι αδέσποτα βρουν (δηλώσεις που έκανε ο ίδιος σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι σε δελτίο ειδήσεων).
Για κακή τους τύχη όμως, εκεί βρίσκονταν φιλόζωοι, φοιτητές, οι οποίοι τους απέτρεψαν. Αφού λοιπόν ο σκοπός του προέδρου δεν επετεύχθη, κάποιος ανεγκέφαλος έδρασε άμεσα με άλλα απάνθρωπα μέσα, τοποθετώντας φόλες στο ΤΕΙ, με αποτέλεσμα ένα σκυλάκι παραλίγο να χάσει τη ζωή του. Μπορεί να μην ξέρουμε ποιος έβαλε τις φόλες αλλά σίγουρα την ηθική αυτουργία και την προώθηση σε τέτοιες δολοφονικές τακτικές την έδωσε ο Πρόεδρος με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το θέμα. Όλες αυτές οι ενέργειες, θα πρέπει να γνωρίζουν οι δράστες ότι εκτός από ανήθικες, διώκονται ποινικά βάσει νόμου με τεράστια χρηματικά ποσά και ποινές φυλάκισης.
Επιχειρήσαμε να έρθουμε σε επαφή με τον άμεσο υπεύθυνο, για εμάς, πρόεδρο, και να μιλήσουμε μαζί του. Αντιθέτως, βρήκαμε την πόρτα του κλειστή και αντιμετωπίσαμε την απαξιωτική συμπεριφορά της γραμματέως του. Σε ανθρώπους που υποκινούν ή είναι άμεσα εμπλεκόμενοι με τη χρήση δηλητηριασμένου φαγητού σε αδέσποτα ζώα, οι τρόποι μας δεν θα έπρεπε να είναι καθόλου κόσμιοι.
Παρόλα αυτά, σεβαστήκαμε το προσωπικό και το μόνο που επιθυμούσαμε ήταν να πάρει ο πρόεδρος το κείμενο μας στα χέρια του και να πληροφορηθεί για την δράση μας. Η συμπεριφορά και ο χαρακτήρας ενός προέδρου εκπαιδευτικού ιδρύματος, να θέτει ως λύση τον εγκλωβισμό και τη δολοφονία των ανυπεράσπιστων ζώων, τον καθιστά υπεύθυνο, ανίκανο ως εκπαιδευτικό και κακόβουλο ως άνθρωπο. Το τσουβάλιασμα ως λύση εξισώνει την ανευθυνότητα τόσο αυτών που παρατάνε τα ζώα, όσο και αυτών που λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση των αδέσποτων χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τους λόγους που γεννιούνται τέτοια προβλήματα.
Ένας πρόεδρος ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος προσβάλλεται από τέτοιου είδους κινήσεις και δεν θα έπρεπε να ταυτίζεται με τις βάναυσες περισυλλογές ζώων και τις δολοφονικές πρακτικές των δηλητηριάσεων.
Χρόνια τώρα στο ΤΕΙ Καβάλας υπάρχουν πολλά αδέσποτα σκυλιά που εγκαταλείπονται από διάφορους ευθυνόφοβους Καβαλιώτες ή φοιτητές, καθώς και από άλλες κοντινές πόλεις. Παρόλα αυτά φοιτητές αλλά και εργαζόμενοι από τον ίδιο το χώρο του ΤΕΙ, περιθάλπουν και προσέχουν τα σκυλιά σαν να ήταν δικά τους. Όλον αυτό τον καιρό δεν είχαμε ακούσει για επιθετικά σκυλιά, δεν είχαμε ακούσει για δολοφονίες από φόλα, σήμερα γιατί?

zoosos.gr